Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Υπέκυψε" στη φημολογία η Wall Street

Πτωτικές τάσεις διαμορφώθηκαν στη Wall Street κι οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στη συνεδρίαση της Fed αλλά και σε εταιρικές ειδήσεις. Απώλειες για ευρώ και χρυσό. Στο κόκκινο οι ευρωαγορές.

Πτωτικές τάσεις διαμορφώθηκαν στη Wall Street με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στη συνεδρίαση της Fed αλλά και σε εταιρικές ειδήσεις. Απώλειες για ευρώ, χρυσό. Στο κόκκινο οι ευρωαγορές.

Αναλυτικότερα όλα τα φώτα είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της Fed την προσεχή Τετάρτη, όπου η κεντρική τράπεζα αναμένεται - κατά πολλούς- να ανακοινώσει νέο κύκλο ποσοτικής χαλάρωσης (QE).

Oπως αναφέρουν χαρακτηριστικά αναλυτές της Lazard για τη συγκεκριμένη "φημολογία": «Η μόνη έκπληξη που μπορεί να προσφέρει η Fed είναι να μην ανακοινώσει μια νέα αγορά ομολόγων». Ωστόσο μερίδα αναλυτών εκφράζει την άποψη ότι η Fed θα προχωρήσει σε ποσοτική χαλάρωση αλλά προβλέπει ότι αυτό θα ανακοινωθεί σε κάποια άλλη συνεδρίαση. Oι ίδιοι σημειώνουν ότι η οικονομία δεν χρειάζεται διορθωτικές κινήσεις στο νομισματικό πεδίο αλλά στο δημοσιονομικό.

Στο προσκήνιο βρέθηκε και η κρίση στην ευρωζώνη με αφορμή τις νέες δηλώσεις Soros για τη Γερμανία αλλά και διότι την Τετάρτη το γερμανικό συνταγματικό δικαστήριο αποφαίνεται για τη νομιμότητα του μόνιμου μηχανισμού διάσωσης της Ευρωζώνης (ΕSM).

Ελλείψει σημαντικών μακροοικονομικών στοιχείων η τάση διαμορφώθηκε κυρίως από τις εταιρικές ειδήσεις.

Απώλειες άνω του 1% κατέγραψε η AIG μετά την απόφαση του αμερικανικού δημοσίου να πωλήσει το υψηλότερο ποσοστό της συμμετοχής του, συνολικού ύψους 18 δισ. δολαρίων.

Πτωτικές τάσεις και για τις Bank of America, Boeing, Cisco Systems, όπως επίσης για τις Intel (-4%) και Apple.

Αντίθετα κέρδη άνω του 4% σημείωσε η Sprint, μετά την αναβάθμιση της εταιρίας από την Νοmura, ενώ με θετικό πρόσημο έκλεισαν οι Home Depot, AT&T, Du Pont.

Στο μεταξύ, οριακές διακυμάνσεις καταγράφηκαν στην τιμή του πετρελαίου, που έκλεισε στα επίπεδα των 96,5 δολαρίων/βαρέλι, ενώ μικρή πτώση κατέγραψε ο χρυσός με την τιμή του να υποχωρεί στα 1729,2 $/ουγκιά.

Το ευρώ κινήθηκε πτωτικά τόσο έναντι του δολαρίου όσο και σε σχέση με το γεν.

Λίγο πριν το κλείσιμο το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 2,14 δολάρια με άνοδο της τάξης του 8%, ενώ της στα 18,6 δολάρια με κέρδη 0,11%.

Ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 13.254 μονάδες καταγράφοντας πτώση 0,39%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 1,03%, στις 3.104 μονάδες. Πτώση 0,62% για τον S&P. στις 1.429 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε 0,03% χαμηλότερα στις 5.793 μονάδες, ενώ ο DAX 30 ήταν σχεδόν αμετάβλητος στις 7.214 μονάδες. Απώλειες 0,37% για τον CAC 40 που υποχώρησε στις 3.506 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v