Κέρδη στη Wall με το Q2 στο επίκεντρο

Σε θετικό έδαφος οι μετοχές στη Wall, με τους επενδυτές να αναμένουν τις ανακοινώσεις για τα αποτελέσματα του Q2. Ανακάμπτει ο χρυσός. Διαγράφει τις απώλειες το πετρέλαιο. Υποχωρούν οι αποδόσεις για 10ετη ομόλογα ΗΠΑ. Διολισθαίνει το δολάριο.

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στη Wall, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στις ανακοινώσεις των εταιρειών για τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου. 

Ο Dow Jones πραγματοποιεί άνοδο 0,48% στις 15.208 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,01% στις 3.480 μονάδες, ενώ ο S&P κινείται 0,44% υψηλότερα στις 1.639 μονάδες. 

"Πρέπει να δούμε την επερχόμενη περίοδο μέσα από το πρίσμα των αποτελεσμάτων τριμήνου των εταιρειών" ανέφερε αναλυτής του Bloomberg.

Η απόδοση του 10ετους ομολόγου των ΗΠΑ πραγματοποιεί πτώση 5 μονάδων βάσης, στο 2,66%. Την Παρασκευή η απόδοση είχε βρεθεί πάνω από το 2,7%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, ο χρυσός ανακάμπτει καταγράφοντας κέρδη 1,76% στα 1.233 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο υποχωρεί 0,11% στα 103,14 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.

Η ισοτιμία του δολαρίου με το ευρωπαϊκό νόμισμα κυμαίνεται στο επίπεδο του 1,29.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Intel σημειώνει πτώση 3,88%, μετά από έκθεση της Citigroup που μειώνει τις προβλέψεις για την εταιρεία.

Αύξηση 1,6% πραγματοποιεί η μετοχή της Priceline.com, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της μετοχής από την Morgan Stanley σε overweigth.

Άνοδο 2,4% πραγματοποιεί η μετοχή της Barrick Gold, της μεγαλύτερης εξορυκτικής εταιρείας χρυσού, καθώς ανακάμπτει η τιμή του πολύτιμου μετάλλου.

Η μετοχή της Dell κινείται 2,4% προς τα πάνω, μετά την στήριξη της πρότασης εξαγοράς του Michael Dell από την συμβουλευτική εταιρεία μετόχων ISS.

Η ISS ανέφερε ως λόγους αποδοχής της προσφοράς την ύπαρξη premium 25,5% και την καταβολή του ποσού σε μετρητά.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου από την Alcoa. Την Παρασκευή αναμένεται να αποτελέσει αποτελέσματα η JP Morgan.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v