Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Fed ενθουσίασε τους επενδυτές στη Wall

Τα πρακτικά της Fed οδήγησαν σε άνοδο άνω του 1% τη Wall Street. Κέρδη 181 μονάδων για Dow. Ικανοποίησαν τα αποτελέσματα της Alcoa. Δεύτερη ημέρα ανάκαμψης για τον τεχνολογικό κλάδο. Άλμα 7,3% για Facebook. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός.

Τα καλά αποτελέσματα της Alcoa τόνωσαν το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall Street. Στο προσκήνιο και η κοινοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Αναλυτικά, η κοινοποίηση των πρακτικών της Fed καθησύχασε τους επενδυτές αναφορικά με την ενδεχόμενη αύξηση των επιτοκίων στο μέλλον. Ειδικότερα χαρακτηρίστηκε υπερβολική η αντίδραση στην αλλαγή του guidance των επιτοκίων. Επιπλέον σύμφωνα με τα πρακτικά, η Fed φέρεται να προσανατολίζεται σε μείωση του στόχου ανεργίας ο οποίος ήταν στο 6,5%.

Στη Wall, ο Dow Jones ενισχύθηκε 1,11% στις 16.437,18 μονάδες, ο S&P έκλεισε με κέρδη 1.09% στις 1.872,18 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1.72% στις 4.183,90 μονάδες.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Alcoa κινήθηκε ανοδικά 3,7% καθώς η διοίκηση προέβλεψε ότι η παγκόσμια ζήτηση για αλουμίνιο θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Επιπλέον τους αναλυτές ικανοποίησαν και τα προσαρμοσμένα κέρδη του ομίλου τα οποία διαμορφώθηκαν στα 6 σεντς ανά μετοχή έναντι εκτίμησης για 5 σεντς.

Επιπλέον για δεύτερη διαδοχική ημέρα ανέκαμψε ο τεχνολογικός κλάδος στη Wall καθώς η μετοχή του Facebook ενισχύθηκε 7,3%, της Yahoo 3% και οι δύο μετοχές της Google κινήθηκαν ανοδικά σχεδόν 1,7%.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου οι όμιλοι JP Morgan Chase και Wells Fargo.

Σε διεθνές επίπεδο παραμένουν οι ανησυχίες για τις εξελίξεις στην Ουκρανία καθώς το Κίεβο προειδοποίησε σήμερα τους αποσχιστές με χρήση βίας την ώρα που ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τζον Κέρι κατηγορεί ευθέως τη Μόσχα για ανάμιξη.

Στη Μόσχα ο χρηματιστηριακός δείκτης MICEX υποχώρησε οριακά 0,14% ενώ στην Ουκρανία το χρηματιστήριο ενισχύθηκε 1,12%.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 5,67 δολ. με άνοδο 3,3% και το δικαίωμα της Coca Cola HBC ενισχύθηκε 0,3% στα 25,11 δολ.

Στην αγορά συναλλάγματος, μετά τη Fed, το δολάριο υποχώρησε σε σχέση με το ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,3851. Παράλληλα το δολάριο κινήθηκε με μικρές διακυμάνσεις έναντι του γεν, στα 101,91.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχώρησε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 2,71%.

Στην αγορά εμπορευμάτων η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,9% στα 103,49 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,07% στα 1.310 δολ./oz.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v