Aνοδικό γύρισμα στη Wall Street

Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές στη Wall, μετά από σειρά στατιστικών ανακοινώσεων για την οικονομία. Σε επίπεδο ρεκόρ o S&P 500. Στο επίκεντρο η Fed. Μικρή πτώση για χρυσό. Διολισθαίνει το ευρώ έναντι του δολαρίου. Άλμα 18% για την μετοχή της Protective Life.

Σε θετικό έδαφος συνεχίζει να κινείται η Wall και μετά τη δημοσιοποίηση της Beige Book από τη Fed.

Συγκεκριμένα η Fed διαπιστώνει ήπια ανάπτυξη σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, άνοδο της καταναλωτικής δαπάνης και επέκταση της μεταποιητικής δραστηριότητας. 

Ο Dow Jones κερδίζει 0,12% στις 16.742 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,49% στις 4.255 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,20% στις 1.928 μονάδες, επίπεδο το οποίο είναι ιστορικό υψηλό.

Στο μέτωπο της οικονομίας, οι θέσεις εργασίας στην ιδιωτική απασχόληση των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 179.000 τον Mάιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το ινστιτούτο ερευνών ADP. Οι αναλυτές περίμεναν ότι θα δημιουργηθούν 210.000 νέες θέσεις εργασίας.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διευρύνθηκε στα $47,24 δισ. τον Απρίλιο, σημειώνοντας αύξηση 6,9%. Το επίπεδο αυτό ήταν πολύ υψηλότερο από $41 δισ. που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η παραγωγικότητα επιβραδύνθηκε με ρυθμό 3,2% το πρώτο τρίμηνο του 2014. Η πτώση αυτή είναι η μεγαλύτερη από το πρώτο τρίμηνο του 2008. Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν ότι η παραγωγικότητα θα διαμορφωθεί στο 2,7%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας.

Ο δείκτης υπηρεσιών ISM ενισχύθηκε περισσότερο απ'όσο αναμενόταν στις ΗΠΑ τον Μάιο, υποδεικνύοντας ότι η αμερικανική οικονομία ξεπερνά τις επιπτώσεις από τον πολύ βαρύ χειμώνα που έπληξε την ήπειρο.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός ενισχύεται 0,20% στα $1.247 ανά ουγκιά, ενώ το πετρέλαιο κινείται 0,69% υψηλότερα στα $103,38 το βαρέλι.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, βουτιά 13% πραγματοποιεί η μετοχή της TIBCO Software, μετά την ανακοίνωση για κέρδη 12 με 13 σεντς ανά μετοχή για το δεύτερο τρίμηνο. Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 21 σεντς ανά μετοχή.

Άλμα 18% καταγράφει η μετοχή της Protective Life. H Dai-ichi, η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική της Ιαπωνίας, θα αγοράσει την εταιρεία στην μεγαλύτερη εξαγορά από ιαπωνική ασφαλιστική.

Άνοδο 1,7% σημειώνει η μετοχή της Under Armour. Η εταιρεία λιανικής αθλητικών ειδών αναβαθμίστηκε σε «buy» από «hold» από την Jefferies.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v