Επιστροφή Dow στις 17.000 με νέα άνοδο της Wall Street

Ανοδικές τάσεις διατηρεί η Wall Street, καθώς το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις κρίσιμες τραπεζικές και τεχνολογικές ανακοινώσεις Q2. Ενισχύεται η Citi, πρωταγωνιστούν στα κέρδη οι τράπεζες. Ενδοσυνεδριακό ρεκόρ για τον Dow Jones. Χάνει $30 ο χρυσός.

Ανοδικά πρόσημα επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο της Wall Street, που διατηρεί την τάση της συνεδρίασης της Παρασκευής και "σβήνει" ζημιές από τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας.

Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στρέφεται στις τραπεζικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου και εξελίξεις στην Citigroup, καθώς και την πλούσια κινητικότητα σε εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,77% στις 17.048 μονάδες έχοντας αγγίξει ενδοσυνεδριακά το ιστορικό υψηλό των 17.084 μονάδων, ο S&P κερδίζει 0,63% στις 1.977 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,97% στις 4.439 μονάδες.

Τα επενδυτικά βλέμματα είναι στραμμένα στην Citigroup Inc. που ανακοίνωσε συμβιβασμό με ογκώδες πρόστιμο 7 δισ. δολ. με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για πιστωτικές «αμαρτίες» που γίνονταν πριν από την διεθνή κρίση. Μολονότι το πρόστιμο είναι αρκετά «βαρύ», η μετοχή της Citi ενισχύεται 1,5% καθώς κλείνει αυτό το επίπονο κεφάλαιο για τον οίκο. Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης αύξηση κερδών β' τριμήνου.

Ο ρυθμός των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου επιταχύνεται αυτή την εβδομάδα και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα Q2 κορυφαίων τραπεζών και τεχνολογικών επιχειρήσεων, δύο από τους βασικούς κλάδους του δείκτη S&P 500. Ο τραπεζικός κλάδος αποκομίζει σήμερα τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των επιμέρους κλάδων του δείκτη.

Δραστηριότητα επικρατεί και στον χώρο των εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Κινητικότητα εμφανίζει η μετοχή της AbbVie μετά την προσφορά εξαγοράς της Shire PLC.

Η Mylan Inc. εκτινάσσεται 7% μετά την συμφωνία εξαγοράς ενεργητικών της Abbott Laboratories.

Επιπλέον, η Aecom Technology Corp. ανακοίνωσε την εξαγορά της URS Corp.

Τέλος, η Whiting Petroleum Corp. κοινοποίησε σχέδιο εξαγοράς της Kodiak Oil & Gas Corp. σε μια συμφωνία αξίας 3,8 δισ. δολ.

Θετικά πρόσημα επικράτησαν στα χρηματιστήρια της Ασίας και της Ευρώπης, καθώς εκτονώνονται οι φόβοι για νέα τραπεζική κρίση που ξέσπασαν την περασμένη εβδομάδα εξαιτίας προβλημάτων στην πορτογαλική τράπεζα Banco Espirito Santo.

Τα συμβόλαια του χρυσού καταγράφουν την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του 2014, καθώς τα χρηματιστηριακά κέρδη και η υποτονική ζήτηση στην φυσική αγορά του πολυτίμου μετάλλου, ωθούν τους επενδυτές σε ρευστοποιήσεις κερδών.

Το συμβόλαιο Αυγούστου του χρυσού βουλιάζει $30 ή 2,2% στα 1.308,10 δολ. ανά ουγκιά.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου σταθεροποιείται στα 100 δολάρια ανά βαρέλι.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v