Ήπια άνοδος στην Wall Street

Ελαφρώς ανοδικές τάσεις εμφανίζει η Wall Street, μέσα σε ιδιαίτερα χαμηλούς όγκους συναλλαγών. Αναμενόμενη η άνοδος στα επιδόματα ανεργίας. Εταιρικά αποτελέσματα από το λιανεμπόριο στο επίκεντρο. Υποχωρεί κι άλλο το πετρέλαιο.

Σταθεροποιητική εικόνα εμφανίζουν οι δεικτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αφομοιώνοντας, σε πολύ χαμηλούς όγκους συναλλαγών, τις στατιστικές κι επιχειρηματικές ανακοινώσεις.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,12% στις 16.670 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,17% στις 1.950 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,13% υψηλότερα στις 4.441 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χθες σε υψηλότερα επίπεδα.

Από το στατιστικό μέτωπο σήμερα, ανακοινώθηκε ότι αι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξηθηκαν κατά 21.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική αγορά εργασίας και στα ταμεία εμφανίστηκαν 311.000 νέοι άνεργοι.

Και πάλι πάντως, τα μεγέθη για τα επιδόματα ανεργίας παραμένουν σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, κοντά στα επίπεδα που επικρατούσαν πριν την διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι εργοδότες προχωρούν σε πολύ λίγες απολύσεις.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, στο επίκεντρο βρίσκονται οι μετοχές επιχειρήσεων λιανικού εμπορίου, που ανακοινώνουν αποτελέσματα τριμήνου.

Η μετοχή της Wal-Mart υποχωρεί εξαιτίας της υποβάθμισης των ετήσιων στόχων.

Η Kohl's ανακοίνωσε ελαφρώς βελτιωμένα μεγέθη τριμήνου.

H J.C. Penney θα ανακοινώσει αποτελέσματα μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Στις υπόλοιπες αγορές, οι τιμές του πετρελαίου παραμένουν σε πτωτική πορεία.

Το συμβόλαιο του χρυσού ενισχύεται.

Οι ευρωαγορές ξεκίνησαν αρνητικά την συνεδρίαση μετά την ανακοίνωση του «παγώματος» στο ευρωπαϊκό ΑΕΠ. Ωστόσο η δυσοίωνη εικόνα από το οικονομικό μέτωπο κλιμάκωσε τις προσδοκίες ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε αντισυμβατικά μέτρα, γεγονός που "προσκάλεσε" αγοραστές και τα πρόσημα γύρισαν σε θετικά επίπεδα το μεσημέρι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v