Δεν κράτησε η ανάκαμψη στην Wall Street

Με θετική τροχιά ξεκίνησε την συνεδρίαση η Wall Street, αλλά τα κέρδη εξαντλήθηκαν γρήγορα. Δραστήρια χρηματιστηριακή εβδομάδα σε εξελίξεις -με σύνοδο ΔΝΤ, G20 και έναρξη του Q3 από την Alcoa. Κινητικότητα H-P, Hilton, Walt Disney. Κερδίζει $9 ο χρυσός.

Την ανοδική ώθηση που πρόσφεραν στην προηγούμενη συνεδρίαση τα εντυπωσιακά στοιχεία για την απασχόληση, διατήρησαν στο άνοιγμα οι βασικοί δείκτες της Wall Street, αλλά τα πρόσημα μετατράπηκαν σε πτωτικά μετά τις πρώτες ώρες, καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για μια εβδομάδα ιδιαίτερα δραστήρια σε εξελίξεις με χρηματιστηριακό ενδιαφέρον.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε έως 0,45% στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης αλλά αυτή την ώρα υποχωρεί 0,14% στις 16.986 μονάδες, ο S&P "χάνει" 0,25% στις 1.963 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,46% χαμηλότερα στις 4.455 μονάδες.

Αυτή την εβδομάδα πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον η φθινοπωρινή σύνοδος ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας και το ΔΝΤ θα κοινοποιήσει την έκθεση για την παγκόσμια οικονομία.

Στην αμερικανική πρωτεύουσα θα συγκεντρωθούν επίσης οι υπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες της Group of 20, όπου θα παραθέσει ομιλία και ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Επίσης, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, Federal Reserve θα κοινοποιήσει τα πρακτικά της συνεδρίασης Σεπτεμβρίου, ενώ η βρετανική ΒοΕ θα πραγματοποιήσει την τακτική συνεδρίαση Οκτωβρίου.

Επιπλέον, θα ξεκινήσει η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων εταιρικής κερδοφορίας γ΄ τριμήνου, με τα «εναρκτήρια» αποτελέσματα της Alcoa, καθώς και τα Q3 των Monsanto, PepsiCo και Samsung Electronics μέσα στην εβδομάδα.

Η Wall Street έκλεισε με σημαντικά κέρδη στην συνεδρίαση της Παρασκευής και ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,1% όταν ανακοινώθηκαν μείωση της ανεργίας κάτω από το 6% στο 5,9%.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο σήμερα, επικρατεί κινητικότητα στον τομέα εξαγωγών και συγχωνεύσεων, ενώ το μεγαλύτερο ενδιαφέρον προσελκύει η ανακοίνωση της Hewlett-Packard (6,3%) ότι η εταιρία θα διαμελιστεί στα δύο.

Κινητικότητα εμφανίζει και η μετοχη της Tesla Motors, που θα παρουσιάσει το μοντέλο μαζικης παραγωγής Model 3.

Η Walt Disney κερδίζει σχεδόν 2% μετά το σχέδιο ανακεφαλαίωσης της Euro Disney, η μετοχή της οποίας βουλιάζει 13%.

Αρνητικά παραμένουν τα πρόσημα στην αγορά πετρελαίου με το συμβόλαιο στη Νέα Υόρκη να υποχωρεί 0,4% στα 89,37 δολ. ανά βαρέλι.

Οι χρηματιστηριακές τιμές του χρυσού κερδίζουν 9 δολάρια και ενισχύονται πάνω από τα 1.200 δολ. ανά ουγκιά στα 1.202 δολ. Ο χρυσός έκλεισε την Παρασκευή με αρνητικό πρόσημο μέχρι στιγμής στο έτος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v