Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικά ξεκινά η Wall Street το τρίμηνο

Με αρνητικές διαθέσεις ξεκινούν το νέο τρίμηνο οι μετοχές στην Wall Street. Εκτίναξη βιοτεχνολογικών μετοχών λόγω του ιού Έμπολα. Στατιστικά και ΕΚΤ στο επίκεντρο. Σε ποιές μετοχές κατευθύνει η άνοδος του δολαρίου. Επιχείρηση ανάκαμψης πετρελαίου.

Με αρνητικά πρόσημα ξεκινούν το τρίμηνο οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, εν αναμονή της πλούσιας ροής στατιστικών ανακοινώσεων, που θα δώσουν ενδείξεις για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,1% στις 16.187 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,83% στις 1.956 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει πτώση 1,13% στις 4.443 μονάδες.

Οι μετοχές της Wall Street εμφάνισαν μικτές, μικρές διακυμάνσεις στην χθεσινή συνεδρίαση κατά την οποία ολοκληρώθηκε το γ΄ τρίμηνο.

Από το στατιστικό μέτωπο σήμερα, ανακοινώθηκε ότι οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα της αμερικανικής οικονομίας συνέχισαν να αυξάνονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς, καθώς οι ιδιώτες εργοδότες πρόσθεσαν 213.000 εργαζόμενους στα μισθολόγιά τους.

Οι οικονομολόγοι αποτιμούν τα στοιχεία ως «οδηγό» για την κρίσιμη ανακοίνωση των συνολικών μεγεθών για την απασχόληση και το ποσοστό της ανεργίας, που θα ανακοινωθεί την Παρασκευή από το υπουργείο Εργασίας.

Με ενδιαφέρον αναμένουν οι επενδυτές και την αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που ενδεχομένως να καταβάλλει πρόσθετες προσπάθειες τόνωσης της οικονομίας της ευρωζώνης.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στις αυτοκινητοβιομηχανίες που ανακοινώνουν σήμερα αποτελέσματα πωλήσεων Αυγούστου.

Κατά τα λοιπά, αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνει σήμερα η Family Dollar Stores.

Ανοδο παρουσιάζουν και οι μετοχές ορισμένων βιοτεχνολογικών επιχειρήσεων, όπως η Tekmira Pharmaceuticals Corp. (+27%), μετά τη επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος του ιού Έμπολα στις ΗΠΑ.

Οι εταιρίες που εργάζονται πάνω σε θεραπείες για τον θανατηφόρο ιό εκτινάσσονται με την Newlink Genetics να κινείται 13% υψηλότερα, την Sarepta Therapeutics 7% αλλά και την GlaxoSmithKline 1%.

Η ανατίμηση του δολαρίου, το οποίο ξεπέρασε το επίπεδο των 110 γεν στην Ασία για πρώτη φορά από το 2008, κατευθύνει το επενδυτικό ενδιαφέρον προς εταιρίες που ευνοούνται από το ισχυρό δολάριο.

Οι τιμές του πετρελαίου επιχειρούν ανάκαμψη μετά το χθεσινό ξεπούλημα που πίεσε τις τιμές στα χαμηλότερα επίπεδα ενός έτους και πλέον. Το συμβόλαιο ενισχύεται 1,04% στα 92,12 δολ. ανά βαρέλι.

«Ηρεμία» επικράτησε στις ασιατικές συναλλαγές, καθώς οι αγορές της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ, όπου πραγματοποιούνται πολυήμερες και πολυπληθείς λαϊκές διαδηλώσεις, παρέμειναν κλειστές λόγω αργιών.

Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v