Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Wall «υπέκυψε» στις δολαριακές πιέσεις

Η ενίσχυση του δολαρίου και τα απογοητευτικά στοιχεία για τα διαρκή αγαθά οδήγησαν σε πτώση 1,6% τον Dow Jones. Σε χαμηλό 11 μηνών ο Nasdaq. Προβληματίζονται οι επενδυτές για τα εταιρικά αποτελέσματα. Κέρδη έως και 42% για την μετοχή της Kraft.

Τα απογοητευτικά στοιχεία για τα διαρκή αγαθά σε συνδυασμό με τον προβληματισμό των επενδυτών για τις επιπτώσεις που θα έχουν οι διακυμάνσεις του δολαρίου στα εταιρικά αποτελέσματα, «έστειλαν» 290 μονάδες χαμηλότερα τον Dow Jones και τον δείκτη Nasdaq στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Απρίλιο.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με απώλειες 1,62% στις 17.718,54 μονάδες, ο δείκτης S&P500 έκλεισε χαμηλότερα κατά 1,46% στις 2.061 μονάδες, ενώ απώλειες 2,37% έγραψε ο δείκτης Nasdaq στις 4.876,52 μονάδες.

Οι επενδυτές φαίνεται πως έχασαν την διάθεσή τους για μετοχές μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τα διαρκή αγαθά, που υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Φεβρουάριο, υποδηλώνοντας πως οι επιχειρήσεις εξακολουθούν να είναι απρόθυμες να προχωρήσουν πιο επιθετικά σε επενδύσεις.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ορισμένοι επενδυτές εξέφρασαν ανησυχία και για τις μάχες που σημειώνονται στην Υεμένη, η οποία συνορεύει με την Σαουδική Αραβία.

Σημαντικές πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές του κλάδου της τεχνολογίας και της βιοτεχνολογίας. Από την άλλη πλευρά, η ανακοίνωση της συμφωνίας συγχώνευσης Kraft-Heinz «έστειλε» την μετοχή της Kraft έως και 42% υψηλότερα.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στο 1,37 δολ., καταγράφοντας πτώση 3,19%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύονταν κατά 1,39% στα 48,89 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,30% στα 1.195 δολ./oz.

Νωρίτερα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως τα αποθέματα αργού πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 8,17 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ποσό μεγαλύτερο του αναμενόμενου.

Στην αγορά συναλλάγματος, το κατέγραψε νέα άνοδο έναντι του αμερικανικού νομίσματος, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,0970 δολάρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v