Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στην Wall Street

Οριακές μεταβολές σημειώνουν οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, μετά τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και εν μέσω «βροχής» εταιρικών αποτελεσμάτων. Αλμα 3% για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο. Κάτω από τα 1.200 ο χρυσός. Ενισχύεται 2,2% η μετοχή της JP Morgan.

Ήπιες κινήσεις καταγράφουν οι μετοχές στην Wall μετά τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και ενώ οι επενδυτές αποτιμούν τα αποτελέσματα τριμήνου της JP Morgan και της Wells Fargo.

O Dow Jones κινείται 0,3% υψηλότερα στις 18.031 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,19% στις 4.976 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,08% στις 2.094 μονάδες.

Ο S&P 500 βρέθηκε στο κόκκινο την Δευτέρα, καθώς η General Electric υποχώρησε από το υψηλό έξι ετών οδηγώντας χαμηλότερα τις βιομηχανικές εταιρείες. 

To υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 0,9% τον περασμένο μήνα. Εξαιρουμένων των πωλήσεων αυτοκινήτων η άνοδος ανήλθε στο 0,4%.

Οι αναλυτές του Marketwatch προέβλεπαν πως οι λιανικές πωλήσεις θα αυξηθούν κατά 1,1%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του αμερικάνικου νομίσματος διαμορφώνεται στα 1,07 δολάρια.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου ενισχύεται κατά 3,3% στα 53,63 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού υποχωρεί 0,28% στα 1.196 δολάρια ανά ουγκιά.

Χαμηλότερα κινούνται οι αποδόσεις των αμερικάνικων ομολόγων. Η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, καταγράφει πτώση έξι μονάδων βάσης στο 1,87%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της JP Morgan κινείται 2,2% υψηλότερα. Η αμερικάνικη τράπεζα ανακοίνωσε άνοδο στα κέρδη πρώτου τριμήνου, υψηλότερη από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Η μετοχή της Wells Fargo διολισθαίνει 1,5%. Τα κέρδη πρώτη τριμήνου υποχώρησαν κατά 1,5% στα 5,8 δισ. δολάρια.

Απώλειες 1,3% καταγράφει η μετοχή της Google, ενώ χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές της Microsoft και της Cisco Systems.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v