Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στην Wall με ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην Wall λαμβάνοντας ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα. Κέρδη 100 μονάδων για τον Dow. Άλμα 4,2% για το αργό πετρέλαιο. Οριακές κινήσεις για το χρυσό. Ενισχύεται 2,9% η μετοχή της Intel.

Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, καθώς τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα από εταιρείες όπως η Delta και η Intel αντισταθμίζουν την πτώση στην βιομηχανική παραγωγή.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,55% ή 100 μονάδες στις 18.132 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,34% υψηλότερα στις 4.944 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,47% στις 2.106 μονάδες.

«Ορισμένα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ήταν λίγο πιο ενθαρρυντικά από ότι προβλεπόταν» δήλωσε αναλυτής στο Bloomberg.

Η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ υποχώρησε κατά 0,6% τον Μάρτιο μετά από άνοδο 0,1% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Fed.

H πτώση ήταν η μεγαλύτερη από τον Αύγουστο του 2012. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch προέβλεπαν πτώση 0,5%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του αμερικάνικου νομίσματος διαμορφώνεται στο 1,067 δολάρια.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 4,2% στα 55 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,20% στα 1.194 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Intel ενισχύεται 2,9%. Οι προβλέψεις της εταιρείας για τα κέρδη δεύτερου τριμήνου ήταν υψηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Άνοδο 1,5% σημειώνει η μετοχή της Delta Airlines. Η αεροπορική ανακοίνωσε κέρδη που ήταν υψηλότερα των προβλέψεων.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v