Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διάλειμμα από τα... υψηλά έκανε η Wall Street

Μικρή πτώση στη Wall με τους S&P και Nasdaq να υποχωρούν από τα ιστορικά υψηλά. Στο επίκεντρο τα επιχειρηματικά deals και τα αποτελέσματα τριμήνου. Άνοδος για τη μετοχή της Apple. Επέστρεψε πάνω από τα 1.200 δολ. ο χρυσός. Ενισχύθηκε το ευρώ. Μικρή πτώση για το πετρέλαιο κάτω από τα 57 δολ.

Απώλειες κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες στη Wall Street μετά τα νέα ρεκόρ που πέτυχαν την Παρασκευή (S&P και Nasdaq)

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση ο δείκτης Nasdaq είχε πιάσει δεύτερο σερί υψηλό με στήριξη από τα αποτελέσματα των Microsoft και Amazon. Αντίστοιχη πορεία είχε ακολουθήσει και ο δείκτης S&P αλλά με λιγότερο αγοραστικό ενθουσιασμό καθώς είχε ενισχυθεί μόλις 0,23%.

Ωστόσο σήμερα, η Wall Street γύρισε σε αρνητικό έδαφος λίγο μετά το μέσο της συνεδρίασης καθώς, όπως επισήμανε η αναλύτρια Kate Warne, «οι επενδυτές εμφανίζονται εφησυχασμένοι από τα καλά εταιρικά αποτελέσματα ωστόσο κρατούν επιφυλακτική στάση ενόψει της διήμερης συνεδρίασης της Fed για την άσκηση νομισματικής πολιτικής».

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,23% στις 18.037,97 μονάδες, ο S&P κατέγραψε απώλειες 0,41% στις 2.108,92 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,63% στις 5.060,25 μονάδες.

Η μετοχή της Applied Materials Inc. "βούλιαξε" 8,4% μετά την απόφαση της διοίκησης να εγκαταλείψει το σχέδιο συγχώνευσης με την Tokyo Electron Ltd, εξαιτίας προβλημάτων με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αντίστοιχα και ο τίτλος της Mylan NV κινήθηκε χαμηλότερα 5,9% καθώς η διοίκηση αρνήθηκε την πρόταση εξαγοράς από την Teva Pharmaceutical Industries έναντι 40 δισ. δολαρίων.

Επιπλέον, η μετοχή της Marvel Technology Group υποχώρησε 0,6% μετά την υποβάθμιση των προβλέψεων εσόδων για το 2015.

Από πλευράς τραπεζικών τίτλων, η Deutsche Bank «βούλιαξε» 4,6% καθώς ο όμιλος ανακοίνωσε κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα.

Στον αντίποδα, ο τίτλος της Apple ενισχύθηκε 1,6% καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν για τα αποτελέσματα α' τριμήνου που θα ανακοινώσει ο όμιλος. Επιπλέον αποτελέσματα θα ανακοινώσουν μετά το πέρας της συνεδρίασης οι Exxon Mobil και Ford.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα το 77% των εισηγμένων έχουν ανακοινώσει μεγαλύτερα των αναμενόμενων καθαρά κέρδη.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής διαμορφωνόταν στο 1,31 δολ., καταγράφοντας άνοδο 6,5%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,3% στα 56,99 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 2,3% στα 1.203 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύθηκε 0,2% έναντι του δολαρίου στο 1,0889 δολ. με το σημερινό εύρος διακύμανσης να διαμορφώνεται μεταξύ 1,0821 έως 1,0927. Επιπλέον το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,2% σε σχέση με το ιαπωνικό νόμισμα στα 119,2430 γεν έναντι 118,9750 την Παρασκευή.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 1,92%. Αντίστοιχα, το γερμανικό 10ετές ομόλογο ενισχύθηκε κατά μία μονάδα βάσης στο 0,17%. Στον αντίποδα, υποχώρησαν οι αποδόσεις στα ομόλογα του ευρωπαϊκού νότου καθώς το ιταλικό 10ετές διαμορφώθηκε στο 1,35% (-6 μ.β.) και το ισπανικό 10ετές στο 1,37% (-7 μ.β.).

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v