Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή άνοδος στην Wall Street

Oριακή άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στην Wall Street με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο. Άλμα πάνω από 3% για Visa και McDonald's. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Πτώση 1% για το χρυσό. Υψηλότερα κινείται η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους.

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου.

O Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,29% στις 18.008 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,20% υψηλότερα στις 5.024 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 0,37% στις 2.105 μονάδες.

Οι μεταπωλήσεις κατοικιών αυξήθηκαν 6,1% τον Μάρτιο στην αμερικανική αγορά ακινήτων, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταρτίζει η ένωση κτηματομεσιτών National Association of Realtors.

Οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν περισσότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών τον Φεβρουάριο. Η FHFA ανακοίνωσε την Τετάρτη πως οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,7% σε σχέση με τον Ιανουάριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση 0,5%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικο νομίσματος με το ευρώ διαμορφώνεται στο 1,07 δολάρια.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του χρυσού διολισθαίνει 1,26% στις 1.189 μονάδες, ενώ το πετρέλαιο υποχωρεί 0,2% στα 56,49 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους ενισχύεται πέντε μονάδες βάσης στο 1,94%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της McDonald's πραγματοποιεί άλμα 3%. Η μεγαλύτερη αλυσίδα ταχυφαγείων στον κόσμο ανακοίνωσε απώλειες πρώτου τριμήνου που ήταν μικρότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Άνοδο 1,4% σημειώνει η μετοχή της Coca Cola. Η εταιρεία με έδρα την Ατλάντα ανακοίνωσε κέρδη που ήταν καλύτερα των προβλέψεων. 

Άλμα 4% καταγράφει η μετοχή της Visa μετά την ανακοίνωση της κινεζικής κυβέρνησης ότι θα ανοίξει την εγχώρια αγορά για την εκκαθάριση πιστωτικών καρτών. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v