Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ρεκόρ για Nasdaq με ώθηση από Amazon

Το ράλι στις μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών οδηγεί τον Nasdaq υψηλότερα και σε νέα επίπεδα ρεκόρ. Άλμα 14% για την μετοχή της Amazon. Κέρδη 7,9% για Microsoft και 2,8% για Google. Απώλειες για το δολάριο. Πτώση 1% για το αργό πετρέλαιο. Βουτιά 1,5% για το χρυσό.

O τεχνολογικός δείκτης Nasdaq συνεχίζει το χθεσινό ρεκόρ, μετά τα θετικά αποτελέσματα από τις Google, Amazon και Microsoft. 

Ο Dow Jones κινείται 0,07% χαμηλότερα στις 18.049 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,63% στις 5.087 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,15% υψηλότερα στις 2.115 μονάδες.

Την Πέμπτη ο Nasdaq έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό, ξεπερνώντας μετά από 15 χρόνια το ρεκόρ που είχε επιτύχει την εποχή του dot.com. 

Από το μέτωπο των μάκρο, οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν 4% τον Mάρτιο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα στοιχεία από το υπουργείο Εμπορίου. Πάντως αφαιρουμένων των αμυντικών παραγγελιών, το μέγεθος έδειξε πτώση 0,5%.

Εν τω μεταξύ, οι παραγγελίες βασικών κεφαλαιουχικών αγαθών υποχώρησε για έβδομο συνεχόμενο μήνα, καταγράφοντας πτώση 0,4%.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία του ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου διαμορφώνεται στο 1,08.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,03% χαμηλότερα στα 57,71 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού καταγράφει πτώση 1,5% στα 1.177 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους τίτλου διολισθαίνει δύο μονάδες βάσης στο 1,92%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Amazon πραγματοποιεί ράλι 12%, καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν περισσότερο από ότι ανέμεναν οι αναλυτές.

Ράλι 7,9% σημειώνει η μετοχή της Microsoft, μετά την ανακοίνωση κερδών που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Κέρδη 2,8% καταγράφει η μετοχή της Google. O τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε άλμα στον όγκο διαφημιστικών πωλήσεων.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v