Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eναλλαγή προσήμων στην Wall Street μετά τα ρεκόρ

Οι μετοχές στην Wall Street διαγράφουν τα αρχικά κέρδη με το βλέμμα των επενδυτών στα αποτελέσματα των τεχνολογικών εταιρειών. Άνοδος 1,9% για την μετοχή της Apple. Διολισθαίνει το δολάριο. Ενισχύεται το αργό πετρέλαιο. Άλμα 2% για τον χρυσό

Χαμηλότερα κινούνται οι δείκτες στην Wall Street μετά το θετικό άνοιγμα, καθώς οι μετοχές των εταιρειών βιοτεχνολογίας καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων τριάντα ημερών και ενώ το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στην ανακοίνωση αποτελεσμάτων από την Αpple. 

Ο Nasdaq ξεπέρασε την περασμένη εβδομάδα το ρεκόρ της εποχής του dot.com και ο S&P 500 έκλεισε σε ιστορικό υψηλό, ενώ ράλι πραγματοποίησαν οι μετοχές των Google, Μicrosoft και Amazon μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους.

O Dow Jones κινείται 0,16% χαμηλότερα στις 18.053 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,47% στις 5.068 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,22% στις 2.121 μονάδες. 

O δείκτης Nasdaq Biotech βουτάει 3,8%, το περισσότερο εδώ και ένα μήνα. 

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο κινείται 0,44% υψηλότερα στα 57,41 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού καταγράφει άνοδο 2,04% στα 1.199 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικάνικου νομίσματος με το ευρώ διαμορφώνεται στα 1,087 δολάρια.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Apple ενισχύεται 1,9%. Η εταιρεία αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση κερδών πάνω από 20% μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Βουτιά 6,5% καταγράφει η μετοχή της Applied Materials. Η εταιρεία απέσυρε την προσφορά εξαγοράς 9,39 δισ. δολαρίων για την Tokyo Elektron, μετά τις αντιρρήσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης.

 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v