Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τριψήφια πτώση για Dow Jones εν μέσω ισχνών τριμήνων

Τρίτη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση στη Wall, με τους επενδυτές να προβληματίζονται για τις κινήσεις της Federal Reserve στο μέτωπο των επιτοκίων αλλά και για τα αποτελέσματα τριμήνου. Πτώση για 11η ημέρα για το χρυσό. Υποχώρησε το αργό.

Τα ισχνά αποτελέσματα από βιομηχανικούς κολοσσούς όπως η Caterpillar, η 3M και η American Express πίεσαν το αμερικανικό χρηματιστήριο για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με τον Dow Jones να κλείνει πολύ κοντά στα χαμηλά ημέρας. 

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης έκλεισε στις 11.732 μονάδες με απώλειες 0,67%, με τον τεχνολογικό Nasdaq να υποχωρεί 0,5% στις 5.146 μονάδες. Πτώση 0,57% και για τον S&P 500, στις 2.102 μονάδες.  

Το κλίμα επιδεινώθηκε περαιτέρω από την ανακοίνωση για υποχώρηση των αιτημάτων για επιδόματα ανεργίας σε χαμηλά... 40 ετών, που δείχνει μεν την ισχύ της οικονομίας αλλά προβληματίζει τους επενδυτές όσον αφορά στις κινήσεις της Federal Reserve στο μέτωπο των επιτοκίων. 

"Η συνεχιζόμενη ενίσχυση της αγοράς εργασίας θα επιτρέψει στη Fed να ξεκινήσει τις αυξήσεις επιτοκίων το Σεπτέμβριο. Περιμένουμε τέσσερις αυξήσεις 25 μονάδων βάσης που θα οδηγήσουν τα επιτόκια στο 1% πριν κάνει παύση η κεντρική τράπεζα", αναφέρει αναλυτής της Federated Investors. 

Στο εταιρικό μέτωπο, ανοδικά κινήθηκε ο τίτλος της General Motors μετά από ισχυρά κέρδη τριμήνου, ενώ αντίθετα, σημαντικές πιέσεις εμφάνισαν οι τίτλοι των Caterpillar, American Express και Qualcomm. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του γεν, ενώ υποχώρησε έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχώρησε τελικώς κατά 1% στα 48,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ και ο χρυσός υποχώρησε -για 11η συνεχόμενη συνεδρίαση- στα 1.088 δολάρια ανά ουγκιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v