Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέταρτη μέρα πτώσης στην Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, συνεχίζοντας το πτωτικό σερί για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Κέρδη 19% για την Amazon. Κάτω από τα $48 το αργό πετρέλαιο. Άνοδος πάνω από 4,5% για Visa και Starbucks. Νέα πτώση σχεδόν 1% για τον χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Οριακές μεταβολές σημειώνουν οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, οδεύοντας προς εβδομαδιαίες απώλειες, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στα εταιρικά αποτελέσματα. 

O Dοw Jones διολισθαίνει 0,33% στις 17.644 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,07% χαμηλότερα στις 5.148 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,34% στις 2.095 μονάδες.

Οι δείκτες έχουν καταγράψει τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις απωλειών, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα από την Apple, την Caterpillar και την IBM και το «sell off» στα εμπορεύματα.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, άλμα 19% πραγματοποιεί η μετοχή της Amazon. Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε κέρδη 92 εκατ. δολάρια και πωλήσεις 23 δισ. δολάρια.

Βουτιά 8,1% πραγματοποιεί η μετοχή του TripAdvisor. Η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελέσματα που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Άνοδο πάνω από 4,5% σημειώνουν οι μετοχές της Visa και των Starbucks.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,09.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1% στα 47,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 1% στα 1.083 ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v