Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Άλμα» 600 μονάδων για τον Dow Jones

Ισχυρά κέρδη καταγράφει η Wall Street με τον δείκτη Dow Jones να επιστρέφει πάνω από τις 16.000 μονάδες. Στηρίζει την άνοδο η νέα παρέμβαση της κινεζικής Κεντρικής Τράπεζας. Στο επίκεντρο και οι κινήσεις της Fed. Πτώση για την τιμή του πετρελαίου.

Επέστρεψε εντονότερο το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών με τους δείκτες στη Wall Street να ενισχύονται άνω του 2%.

Ο Dow Jones κερδίζει 3,8% στις 16.271 μονάδες, ο S&P κινείται υψηλότερα 3,6% στις 1.937 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 4,2% στις 4.690 μονάδες.

Νωρίτερα η άνοδος του βιομηχανικού δείκτη είχε περιοριστεί αισθητά μόλις στις 100 μονάδες.

Στο επίκεντρο του προβληματισμού των επενδυτών η κινεζική αγορά και τα σενάρια επιβράδυνσης, με συνέπειες στις αναδυόμενες αγορές και τις αγορές εμπορευμάτων. Σήμερα, η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα "ρίξει" 140 δισ. γουάν (περίπου 21,8 δισ. δολάρια) στη διατραπεζική αγορά, μέσω βραχυπρόθεσμων δράσεων παροχής ρευστότητας (SLOs).

Στο θετικό κλίμα συνηγορεί και η αύξηση των παραγγελιών διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ κατά 2% τον Ιούλιο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών.

Στο στόχαστρο των επενδυτών και η Federal Reserve, με τις εκτιμήσεις αναφορικά με το αν θα πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων, και δη τον Σεπτέμβριο, να διίστανται.

Πιέσεις δέχεται ο χρυσός, στα 1.125 δολάρια η ουγκιά με πτώση 1,17%, αλλά και το πετρέλαιο, που κινείται στα 39,07 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 0,59%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v