Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνει τα κέρδη η Wall Street με ώθηση από τα μάκρο

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στη Wall Street, μετά το πέμτο διαδοχικό αρνητικό κλείσιμο. Σε χαμηλό μήνα η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου ομολόγου. Aνοδος 2% για το αργό πετρέλαιο. Κέρδη πάνω από 3% για τη μετοχή της Yahoo. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν.

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές μετά τη χθεσινή βουτιά, διευρύνοντας τα αρχικά μικρά κέρδη μετά τα στοιχεία που έδειξαν άνοδο της καταναλωτικής εμπιστοσύνης σε υψηλό οχτώ μηνώ και ενώ ανακάμπτει ο τομέας της βιοτεχνολογίας.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,44% στις 16.072 μονάδες, o Nasdaq κινείται 0,7% υψηλότερα στις 4.576 μονάδες, ενώ o S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,60% στις 1.893 μονάδες. 

Ο δείκτης βιοτεχνολογίας του Nasdaq καταγράφει κέρδη 4%. 

Tην Δευτέρα ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 313 μονάδων, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 3%, με τον δείκτη βιοτεχνολογίας να πραγματοποιεί βουτιά 5,5%.

Η Goldman Sachs μείωσε τον στόχο για τον S&P 500 κατά 5% στις 2.000 μονάδες, επικαλούμενη τον συνδυασμό της επιβράδυνσης στην Κίνα και την πτώση στις τιμές του πετρελαίου.

Από το μέτωπο των μάκρο, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το CBO αυξήθηκε στις 103 μονάδες από 101,1 μονάδες τον Αύγουστο. Είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο, όταν ο δείκτης είχε καταγράψει ρεκόρ οκτώ ετών.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει στις 96 μονάδες, κυρίως λόγω των νέων ανησυχιών για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 2% στα 45,45 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,15% στα 1.130 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,12.

Πτώση επτά μονάδων βάσης πραγματοποιεί η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου ομολόγου, στο 2,06%. Είναι το χαμηλότερο επίπεδο τον τελευταίο μήνα. 

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Yahoo κινείται 3,2% υψηλότερα

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v