Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνοδος στη Wall Street με ενεργειακή ώθηση

Σε θετικό έδαφος οι μετοχές στη Wall Street, καθώς οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται για τέταρτη διαδοχική ημέρα. Διολισθαίνει το ευρώ έναντι του δολαρίου. Kέρδη 2% για τη Chevron. «Tσιμπάνε» οι αποδόσεις των treasuries.

Yψηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, λαμβάνοντας ώθηση από το ράλι στις τιμές του πετρελαίου και την ανάκαμψη των εμπορευμάτων.

Ο Dow Jones κινείται 0,76% υψηλότερα στις 16.917 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,39% στις 4.768 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,7% στις 1.994 μονάδες. 

Από τις 30 μετοχές στον δείκτη Dow Jones, οι 23 βρίσκονται στο πράσινο. Oι ενεργειακές μετοχές ενισχύονται 1,5%.

«Αν θέλετε να δείτε τη θετική επιρροή στις αγορές αυτή και την προηγούμενη εβδομάδα, είναι τα εμπορεύματα», ανέφερε αναλυτής στο CNBC.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 2% υψηλότερα στα 49,8 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός υποχωρεί 0,03% στα 1.146 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,12.

Σε ανοδική τροχιά οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Η απόδοση του 10ετους τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, καταγράφει άνοδο έξι μονάδων βάσης στο 2,09%. 

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, κέρδη πάνω από 2% σημειώνουν οι μετοχές της Chevron, της Intel και της Cisco. 

Βουτιά 18% πραγματοποιεί η μετοχή της Yum Brands. 

Απώλειες πάνω από 7% για τις μετοχές των Pandora και GoPro.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v