Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γύρισε ανοδικά η Wall Street

Κέρδη καταγράφει η Wall Street αν και παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία. Κάτω από τα 28 δολ. το αργό. Ράλι για γεν και ευρώ. Στο 1,68% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Boυτιά 4% για τη μετοχή της Chevron.

Ανοδικά κινούνται οι αμερικανικές μετοχές σε μια συνεδρίαση με έντονη μεταβλητότητα.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,56% στις 16.117 μονάδες, o Νasdaq κινείται 0,66% υψηλότερα στις 4.311 μονάδες και ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,68% στις 1.866 μονάδες.

Ο βιομηχανικός δείκτης βούλιαξε μέχρι και 400 μονάδες στη χθεσινή συνεδρίαση, εν μέσω ανησυχιών για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.

Το χθεσινό ξεπούλημα σε Wall Street και Ευρώπη "πέρασε" και στην Ασία, με τον δείκτη Nikkei του Τόκιο να καταγράφει πτώση έως 5,6%, τη μεγαλύτερη των τελευταίων τριών ετών. 

Ο τραπεζικός τομέας βρέθηκε στο επίκεντρο του χρηματιστηριακού sell-off στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στην Ιαπωνία. Ο τραπεζικός δείκτης του S&P 500 έχει υποχωρήσει 18,5% από την αρχή του έτους, ενώ ο πανευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης έχει βουτήξει 24%.

«Η Ιαπωνία έπεσε 5,4% κυρίως επειδή δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζές της υποχώρησαν κοντά στο 9%. Πολλοί πίστευαν ότι θα ήταν μια ήρεμη εβδομάδα, επειδή η Κίνα θα ήταν κλειστή. Έκαναν λάθος», δήλωσε αναλυτής της The Lindsey Group στο CNBC. 

Νέα κέρδη καταγράφουν τα αμερικανικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου υποχωρεί έξι μονάδες βάσης στο 1,68%.

Σε αρνητικό επίπεδο υποχώρησε η απόδοση του ιαπωνικού 10ετούς τίτλου, στο -0,035%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 6% χαμηλότερα στα 27,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,1% στα 1.199 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο βουτάει έναντι του γεν και του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,13.

Στο ταμπλό, απώλειες 2% καταγράφει η μετοχή της Goldman Sachs και 1,75% της JP Morgan. 

Βουτιά 4% πραγματοποιεί η μετοχή της Chevron.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v