Ανοδος στη Wall Street με στήριξη από το αργό

Τριψήφια άνοδο καταγράφει ο Dow Jones, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στο αργό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του γεν και του ευρώ. Στο 1,76% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Μικρή πτώση για χρυσό. Άλμα 5% για την Allergan. Βουτιά 12% για Gap.

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στη Wall Street καθώς η άνοδος της τιμής του αργού δίνει ώθηση στις μετοχές του ενεργειακού τομέα.

Ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 1,1% ή 191 μονάδων στις 17.875, ο Nasdaq ενισχύεται 1% στις 4.797 μονάδες, και ο S&P 500 κινείται 1% υψηλότερα στις 2.079 μονάδες.

Aπό το μέτωπο των μάκρο, o δείκτης εμπιστοσύνης μικρών επιχειρήσεων NFIB αυξήθηκε τον Απρίλιο για πρώτη φορά το 2016. Ο δείκτης σημείωσε άνοδο 1 μονάδα βάσης, στις 93,6 μονάδες. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 2% στα 44,29 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,4% χαμηλότερα, στα 1.262 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,13 δολάριο το ευρώ, ενώ η ισοτιμία με το ιαπωνικό νόμισμα στα 109 γεν το δολάριο.

Τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, Τάρο Άσο, προειδοποίησε ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας μπορεί να παρέμβει στις αγορές, αν το ιαπωνικό νόμισμα συνεχίσει να κινείται υψηλότερα.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες υψηλότερα στο 1,76%.

Στο ταμπλό, άλμα 5% καταγράφει η μετοχή της Allergan, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών και το σχέδιο επαναγοράς μετοχών έως και 10 δισ. δολαρίων. 

Βουτιά 12% πραγματοποιεί η μετοχή της Gap, μετά την πτώση των πωλήσεων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v