«Νηνεμία» στη Wall Street

Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, καθώς συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων. Διολισθαίνει το γεν. Πτώση 1,6% για το αργό. Μικρή άνοδος για τον χρυσό.

Οριακές μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, παραμένοντας κοντά σε ιστορικά υψηλά, μετά από μια εβδομάδα ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,09% στις 18.499 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,03% στις 5.030 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,06% χαμηλότερα στις 2.160 μονάδες.

Από το εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Bank of America ενισχύεται 1,6%, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου που ήταν καλύτερα από τα αναμενόμενα. H αμερικανική τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη 36 σεντς ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για 33 σεντς. 

Μετά τη Citigroup και την JP Morgan, η Bank of America είναι το τρίτο μεγάλο αμερικανικό τραπεζικό ίδρυμα που ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη δεύτερου τριμήνου. 

Η Netflix αναμένεται να ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου μετά την λήξη της συνεδρίασης.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 1,6% στα 45,16 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,15%, στα 1.329 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της στερλίνας και του ευρώ. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,105.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο επίπεδο του 1,56%. 

Από το μέτωπο των μάκρο, η εμπιστοσύνη των κατασκευαστών στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Ιούνιο, σύμφωνα με τον δείκτη της Εθνική Ένωση Κατασκευαστών Κατοικιών (National Association of Home Builders).

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, ο δείκτης της NAHB διαμορφώθηκε στις 59 μονάδες από 69 το Μάιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα ενισχυθεί στις 60 μονάδες.

Στο ταμπλό, άνοδο 1% καταγράφει η μετοχή της Apple, λαμβάνοντας ώθηση από την συμφωνία εξαγοράς της ARM από την Softbank έναντι 32 δισ. δολαρίων. Η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού πέρασε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τα 100 δολάρια, για πρώτη φορά μετά τον Ιούνιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v