Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε επίπεδα ρεκόρ ο Nasdaq μετά τη Fed

Σε νέο ιστορικό υψηλό κινείται ο Νasdaq μετά την απόφαση της Fed να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια. Ανοδος 120 μονάδων για Dow. Υποχωρεί 1,25% το δολάριο έναντι του γεν. Kέρδη 1% για χρυσό. Ενισχύεται πάνω από 3% το αργό. Στο 1,65% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μετά τη δημοσιοποίηση των αποφάσεων της Fed, με τον Nasdaq να σημειώνει νέο ρεκόρ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν αύξησε τα επιτόκια την Τετάρτη, αλλά έστειλε ισχυρό σήμα ότι μπορεί να προχωρήσει σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής ως το τέλος του έτους.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,7% στις 18.253 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,9% στις 5.288 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,8% υψηλότερα στις 2.159 μονάδες.

Επιπλέον, νωρίτερα η ΒοJ ανέφερε πως θα στοχεύσει σε μια υπέρβαση του στόχου του 2% για τον πληθωρισμό και ότι σχεδιάζει να βάλει πλαφόν στην απόδοση του 10ετούς ιαπωνικού ομολόγου στο 0%.

Το δολάριο βουτάει 1,2% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, ενώ διολισθαίνει και έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας.

Σύμφωνα με αναλυτές και traders, η ενίσχυση του γεν δείχνει πως η αγορά δεν έχει πειστεί ότι οι δράσεις της Τράπεζας της Ιαπωνίας θα επιτύχουν να τονώσουν την ιαπωνική οικονομία.

Στα εμπορεύματα, υψηλότερα κινούνται το αργό πετρέλαιο και ο χρυσός. Η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού σημειώνει άνοδο 3,3% στα 45,3 δολάρια το βαρέλι. Κέρδη 1% καταγράφει ο χρυσός, στα 1.329 δολάρια ανά ουγκιά.

Aνοδικά κινείται το αμερικανικό 10ετές ομόλογο, με την απόδοση να υποχωρεί τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,65%.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Viacom ανακοίνωσε την Τετάρτη πως διακόπτει την προσπάθεια πώλησης ποσοστού μειοψηφίας στην Paramount Pictures. 

Στο ταμπλό, άνοδο 1% καταγράφουν Goldman Sachs, Μicrosoft και Caterpillar.

Ράλι 5% πραγματοποιεί η μετοχή της FedEx, μετά την ανακοίνωση προβλέψεων που ήταν υψηλότερες από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Boυτιά 5% σημειώνει η μετοχή της Netflix, εν μέσω ανησυχιών για τον αριθμό των συνδρομητών. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v