Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για απασχόληση

Τα τραπεζικά κέρδη και τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση οδηγούν υψηλότερα τους δείκτες της Wall Street. Οριακές κινήσεις για χρυσό. Κέρδη 2,7% για Goldman Sachs και 1,9% για JP Morgan.

Ανοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για απασχόληση

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μετά τα στοιχεία που έδειξαν πως η οικονομία δημιούργησε περισσότερες θέσεις εργασίας από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,89% ή 177 μονάδες στις 20.062 μονάδες, ο Νasdaq καταγράφει άνοδο 0,42% στις 5.660 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,72% υψηλότερα, στις 2.297 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 227.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 175.000 θέσεις εργασίας, από 157.000 τον Δεκέμβριο.

Το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε οριακά στο 4,8%, από 4,7% τον Δεκέμβριο.

Εν τω μεταξύ, το μέσο ωρομίσθιο κινήθηκε 0,1% υψηλότερα τον περασμένο μήνα, στα 26 δολάρια, έναντι 25,97 δολάρια τον Δεκέμβριο. H μηνιαία αύξηση στους μισθούς ήταν μικρότερη από αυτή του Δεκεμβρίου, όταν το μέσο ωρομίσθιο είχε ενισχυθεί κατά 0,2%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0759 δολάριου/ευρώ. 

Ράλι πραγματοποιούν τα αμερικανικά ομόλογα. Η απόδοση του 10ετούς τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, καταγράφει πτώση πέντε μονάδων βάσης στο 2,43%.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός διολισθαίνει 0,05% στα 1.218 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το αργό πετρέλαιο κινείται 0,02% χαμηλότερα, στα 53,54 δολάρια το βαρέλι.

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη σημειώνουν οι μετοχές του χρηματοοικονομικού τομέα, μετά τα δημοσιεύματα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει την τροποποίηση του νόμου Dodd-Frank για τις τράπεζες. Ο Τραμπ είχε δηλώσει πως ο νόμος έχει βλάψει το "επιχειρηματικό πνεύμα" της χώρας και περιόρισε την πρόσβαση στη χρειαζόμενη πίστωση. "Ο κανονισμός ήταν φρικτός για τις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά ακόμα χειρότερος για τις μικρές επιχειρήσεις", είχε πει, χαρακτηρίζοντας τον νόμο "καταστροφή".

Η μετοχή της Visa σημειώνει άνοδο 4,5%, της Goldman Sachs 2,7% και της JP Morgan 1,9%. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v