Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα πτώση στη Wall Street με τα επιτόκια στο επίκεντρο

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες στη Wall Street, με τους επενδυτές να προεξοφλούν αύξηση επιτοκίων από τη Fed την ερχόμενη εβδομάδα. Boυτιά 6% για τη μετοχή της Snap.

Οι αμερικανικές μετοχές κινούνται χαμηλότερα την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για μια αύξηση επιτοκίων από τη Fed την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,09% στις 20.935 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,1% χαμηλότερα στις 5.842 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,17% στις 2.371 μονάδες.

Ο τομέας της υγείας καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες στον S&P 500, υποχωρώντας 0,8%.

Με βάση στοιχεία του Reuters, οι πιθανότητες να προχωρήσει η Fed σε μια αύξηση επιτοκίων στη συνεδρίαση στις 14 με 15 Μαρτίου έχουν ανέλθει στο 83% από 30% στην αρχή της τελευταίας εβδομάδας.

Η επικεφαλής της Fed Τζάνετ Γέλεν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως μια αύξηση των επιτοκίων θα είναι «κατάλληλη» τον Μάρτιο.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 9,6%, στα 48,5 δισ. δολάρια τον Ιανουάριο, το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών.

Οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 2,3%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Μάρτιο του 2015, ενώ οι εξαγωγές ενισχύθηκαν κατά 0,6%.

Στο ταμπλό, απώλειες καταγράφουν οι μετοχές στον τομέα της υγείας και της βιοτεχνολογίας, μετά από tweet του Nτόναλντ Τραμπ που προαναγγέλλει σχέδιο για τη μείωση των τιμών στα φάρμακα. 

«Εργάζομαι σε ένα νέο σύστημα στο οποίο θα υπάρχει ανταγωνισμός στη φαρμακοβιομηχανία. Οι τιμές για τον αμερικανικό λαό θα κατέβουν πολύ κάτω!» έγραψε στο Twitter o κ. Tραμπ.

Το μήνυμα του κ. Τραμπ έγινε λίγο μετά την αποκάλυψη ενός νέου νομοσχεδίου για την υγεία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

«Βουτιά» 6% πραγματοποιεί η μετοχή της Snap. Η μετοχή του κοινωνικού δικτύου που έκανε το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την περασμένη εβδομάδα έκλεισε τη Δευτέρα με απώλειες 12%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,8% στα 53,63 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,5% στα 1.219 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,056 δολαρίου/ευρώ. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v