Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ευρώπη «δίνει φτερά» στη Wall Street

Ανοδο πάνω από 1% σημειώνουν και οι τρεις δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία. Σε νέο ιστορικό υψηλό ο Nasdaq. Πτώση 1,3% για τον χρυσό. Υποχωρεί το δολάριο έναντι του ευρώ.

Η Ευρώπη «δίνει φτερά» στη Wall Street

Τη σκυτάλη από τις ευρωπαϊκές αγορές παίρνουν οι αμερικανικές μετοχές, με τον Dow Jones να πραγματοποιεί άλμα 200 μονάδων και τα ασφαλή καταφύγια όπως ο χρυσός να υποχωρούν πάνω από 1%.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1% στις 20.752 μονάδες. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,04% στις 2.373 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 1,11% υψηλότερα στις 5.956 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό.

Ο δείκτης «φόβου» πραγματοποιεί «βουτιά», αντανακλώντας την ανακούφιση των επενδυτών για το εκλογικό αποτέλεσμα στη Γαλλία. Ο δείκτης VIX, που μετράει τη μεταβλητότητα στις αγορές, βρίσκεται 22% χαμηλότερα τη Δευτέρα, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο εβδομάδων.

«Αν και δεν πιστεύω ότι η αμερικάνικη αγορά μετοχών ανησυχούσε για τις γαλλικές εκλογές κρίνοντας από τις αποτιμήσεις και τις πρόσφατες κινήσεις, είναι φανερό πως γλυτώσαμε έναν κίνδυνο με την υψηλή πιθανότητα να εκλεγεί πρόεδρος ο Μακρόν» ανέφερε σε σημείωμα προς τους πελάτες ο Πέτερ Μπούκβαρ, επικεφαλής αναλυτής αγορών στην Lindsey Group.

Ράλι πραγματοποιούν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 να σημειώνει άνοδο πάνω από 2%. Ο γαλλικός δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε ως και 4%, σκαρφαλώνοντας σε υψηλό εννιά ετών.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο «βουτάει» 1,28% έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,0864 δολάριοα/ευρώ.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός σημειώνει πτώση 1,3% στα 1.272 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 0,16% στα 49,16 δολάρια το βαρέλι.

Στα ομόλογα, η τιμή του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 2,29%.

Στο ταμπλό, οι μετοχές των τραπεζών σημειώνουν την μεγαλύτερη άνοδο. Η μετοχή της Goldman Sachs ενισχύεται 2,6% στα 222,5 δολάρια, ενώ άλμα 2,8% πραγματοποιεί η μετοχή της JP Morgan, στα 86 δολάρια.

Αλμα 5,1% σημειώνει η μετοχή της Hasbro, μετά την ανακοίνωση κερδών και πωλήσεων που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των  αναλυτών. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v