Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα ρεκόρ για Nasdaq και S&P 500 μετά τις γαλλικές εκλογές

Η νίκη Μακρόν δεν οδήγησε σε ράλι τη Wall Street αλλά ήταν αρκετή για να σπρώξει τους S&P 500 και Nasdaq σε νέα υψηλά. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Υποχωρεί το αργό πετρέλαιο.

Νέα ρεκόρ για Nasdaq και S&P 500 μετά τις γαλλικές εκλογές

Οριακές κινήσεις σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές μετά τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία, με τους επενδυτές να αναμένουν νέες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και τους S&P 500 και Νasdaq να σκαρφαλώνουν σε νέα ενδοσυνεδριακά υψηλά.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,01% στις 21.000 μονάδες. Ο S&P 500 κινείται 0,1% υψηλότερα στις 2.401 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό. Σε επίπεδο-ρεκόρ κινείται και ο Nasdsaq, σημειώνοντας άνοδο 0,1% στις 6.106 μονάδες.

Οι επενδυτές αντέδρασαν αρχικά θετικά στη νίκη του κεντρώου υποψηφίου στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, καθώς απομακρύνθηκε ο κίνδυνος μιας άμεσης αποσταθεροποίησης της ευρωζώνης.

Ο δείκτης CBOE Volatility Index ή VIX, ο οποίος καταγράφει τη μεταβλητότητα στον δείκτη S&P 500, σημειώνει πτώση 6,2% στις 9,72 μονάδες. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από το 1993. 

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν αναλυτές, οι αγορές είχαν ήδη προεξοφλήσει μια ήττα της Μαρίν Λεπέν, με τους επενδυτές να σπεύδουν να κατοχυρώσουν κέρδη.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Sinclair Broadcoast θα εξαγοράσει την Tribune Media έναντι 3,9 εκατ. δολαρίων. Η ανακοίνωση έστειλε την μετοχή της Tribune 6% υψηλότερα.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύεται έναντι του δολαρίου, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0945 δολαρίου/ευρώ. 

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός κινείται 0,33% υψηλότερα στα 1.231 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το αργό πετρέλαιο καταγράφει πτώση 0,74% στα 45,88 δολάρια το βαρέλι. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται μία μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 2,36%.

Στο ταμπλό, άνοδο 3% σημειώνει η μετοχή της Apple στα 153 δολάρια, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. O δισεκατομμυριούχος επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ αποκάλυψε πως διπλασίασε το ποσοστό του στην εταιρεία τον Απρίλιο.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v