Νέο ρεκόρ για Nasdaq με το βλέμμα στη Fed

Περιορισμένα κέρδη σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τον Nasdaq να συνεχίζει σε επίπεδα ρεκόρ. Σε νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό η μετοχή της Apple. Πτώση 1% για το αργό.

Νέο ρεκόρ για Nasdaq με το βλέμμα στη Fed

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με τον Nasdsaq να σημειώνει νέο ρεκόρ καθώς οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στη διήμερη συνεδρίαση της Fed και στα αποτελέσματα της Apple.

O Dow Jones ενισχύεται 0,18% στις 20.949 μονάδες, ο S&P 500 κινείται 0,13% υψηλότερα στις 2.391 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,1% στις 6.097 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι αμερικάνικες αυτοκινητοβιομηχανίες κατέγραψαν μεγάλη πτώση πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, ανακοινώνοντας στοιχεία που δείχνουν περιορισμό της ζήτησης για φορτηγά και SUV.

Στην αγορά συναλλάγματος, ο χρυσός υποχωρεί 0,19% στα 1.253 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το αργό πετρέλαιο καταγράφει πτώση 1% στα 48,35 δολάρια το βαρέλι.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου από τις χώρες του ΟΠΕΚ υποχώρησε για τέταρτο διαδοχικό μήνα τον Απρίλιο, σύμφωνα με έρευνα του Reuters. Ωστόσο, το ποσοστό συμμόρφωσης με τον στόχο της συμφωνίας για μείωση της παραγωγής περιορίστηκε τον περασμένο μήνα στο 90% από 92% τον Μάρτιο.

Στα εμπορεύματα, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ υποχωρεί έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,096 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου κινείται μία μονάδα βάσης υψηλότερα, στο 2,328%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple ενισχύεται 0,5% στα 147,6 δολάρια, επίπεδο που αποτελεί νέο ενδοσυνεδριακό υψηλό. 

Ισχυρές πιέσεις δέχονται οι μετοχές των τριών αμερικάνικων αυτοκινητοβιομηχανιών. Η μετοχή της Fiat Chrysler βουτάει 4,9%, της Ford 4,4% και της General Motors 3,5%.

Άλμα 6,4% σημειώνει η μετοχή του Twitter, μετά την αποκάλυψη του Μαρκ Κιούμπαν πως έχει αγοράσει ποσοστό στην εταιρεία και την συνεργασία του κοινωνικού δικτύου με το Βloomberg.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v