Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερο σερί ρεκόρ στο νήμα για τους S&P και Nasdaq

Οριακή άνοδος στη Wall Street με τους S&P και Nasdaq να πιάνουν νέα ιστορικά υψηλά. Σε ρεκόρ και με κεφαλαιοποίηση άνω των 800 δισ. η Apple (+2,7%). Ανέκαμψε το δολάριο έναντι του ευρώ.

Δεύτερο σερί ρεκόρ στο νήμα για τους S&P και Nasdaq

Σε θετικό έδαφος έκλεισε η Wall Street με στήριξη από το νέο ρεκόρ της Apple.

Ειδικότερα, η μετοχή της Apple έπιασε νέο ιστορικό υψηλό, σημειώνοντας άνοδο 2,7% στα 153 δολ. μετά την αποκάλυψη του δισεκατομμυριούχου μεγαλοεπενδυτή Warren Baffett ότι, σχεδόν, τριπλασίασε τη συμμετοχή του στον τεχνολογικό κολοσσό. Συγκεκριμένα η εταιρεία του Baffett, Berkshire Hathaway κατέχει πλέον μετοχές αξίας 19,2 δισ. δολαρίων από 7,1 δισ. προηγουμένως. Σημειώνεται ότι η Apple έγινε η πρώτη εισηγμένη εταιρεία με κεφαλαιοποίηση που ξεπέρασε τα 800 δισ. δολάρια.

Επιπλέον, ο επονομαζόμενος δείκτης φόβου VIX της Wall Street έπιασε χαμηλό 24 ετών καθώς ενδοσυνεδριακά έφτασε να διαπραγματεύεται στις 9,72 μονάδες.

Παράλληλα, θετικός ήταν ο αντίχτυπος από την νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας. Ωστόσο αναλυτές εμφανίζονται προβληματισμένοι ενόψει των βουλευτικών εκλογών καθώς αμφισβητούν τη δυνατότητα Μακρόν να αποκτήσει την απαιτούμενη πλειοψηφία, προκειμένου να νομοθετήσει.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής της Hilltop Securities, Marc Grant: «Είναι πολύ πιθανό ο Μακρόν να μην μπορέσει να εξασφαλίσει αρκετές βουλευτικές έδρες ώστε να προωθήσει την πολιτική του ατζέντα. Το κόμμα του θα αντιμετωπίσει σκληρή αντιπολίτευση τόσο από τα δύο μεγάλα κόμματα της Γαλλίας όσο και από το κόμμα την Μαρίν Λεπέν. Νομίζω ότι σύντομα οι επενδυτές θα εστιάσουν την προσοχή τους στις βουλευτικές εκλογές και στις δυσκολίες διακυβέρνησης της Γαλλίας».

Στο μεταξύ, ανοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου μετά τη δήλωση του υπουργού ενέργειας του Κουβέιτ ότι οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ εξετάζουν ένα πακέτο μέτρων για να παραταθεί η μείωση της παραγωγής και μετά τον Ιούνιο. Ο μαύρος χρυσός ενισχύθηκε 0,5% στα 46,43 δολάρια ανά βαρέλι.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,03% στις 21.012 μονάδες, ο S&P κατέγραψε σχεδόν μηδενική άνοδο στις 2.399 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,03% στις 6.102 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο (πέρα από την Apple) σημείωσαν οι μετοχές των Exxon Mobil (+0,9%) και Home Depot (+0,7%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των DuPont (-1,26%) και Intel (-0,9%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ανέκαμψε από το χαμηλό έξι μηνών έναντι του ευρώ καθώς ενισχύθηκε 0,6% στο 1,0933 δολ. από 1,0998 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημείωσε οριακή άνοδο 0,1% στα 1.227 δολ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «κέρδισε» τρεις μονάδες βάσης στο 2,38%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v