Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε στάση αναμονής η Wall Street

Η διπλωματική διένεξη στη Μέση Ανατολή, η τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο λίγες μέρες πριν τις εκλογές και η επερχόμενη κατάθεση Κόμεϊ στο Κογκρέσο, επιβαρύνουν το κλίμα. Ωστόσο η αγορά παραμένει κοντά στα ιστορικά υψηλά. Πτώση 0,61% για το αργό.

Σε στάση αναμονής η Wall Street
Μικρές απώλειες για τους δείκτες της Wall Street, που από την αρχή της συνεδρίασης αναζητούσαν κατεύθυνση, με τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στο Λονδίνο να επιβαρύνουν το κλίμα.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε 0,1% χαμηλότερα στις 21.184 μονάδες, κατά 0,12% ο δείκτης S&P 500 στις 2.436 μονάδες και κατά 0,16% ο δείκτης Nasdaq στις 6.295 μονάδες.

Οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ περί ενίσχυσης του συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της χώρας έδωσαν προς στιγμήν κάποια ώθηση, όμως γρήγορα οι δείκτες επέστρεψαν σε αρνητικό έδαφος.

Η προσοχή στρέφεται στην κατάθεση του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ στο Κογκρέσο αυτή την εβδομάδα, καθώς και στις εκλογές στη Βρετανία μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση του Σαββάτου, στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και στη διπλωματική σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, που θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα στην αγορά πετρελαίου και φυσικού αερίου.

«Η αγορά βρίσκεται σε στάση αναμονής. Διαπραγματευόμαστε κοντά σε ιστορικά υψηλά, η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων έχει σχεδόν τελειώσει, και περιμένουμε αποσαφηνίσεις από τις κεντρικές τράπεζες. Πέραν του παράγοντα τρομοκρατία, που έχει αυξηθεί, συνεχίζουμε να ψάχνουμε τον επόμενο ανοδικό καταλύτη», σχολίασε στο MarketWatch ο διευθύνων σύμβουλος της 50 Park Investments, Adam Sarhan. «Ωστόσο, το γεγονός πως δεν έχουμε υποχωρήσει περισσότερο μετά από μια τέτοια επίθεση, αποτελεί ένδειξη ισχύος. Όσο αυτού του είδους οι επιθέσεις είναι σχετικά περιορισμένες, δεν θα αλλάξουν την οικονομική εικόνα», συμπλήρωσε.

Αν και η νέα τρομοκρατική επίθεση στο Λονδίνο είναι τραγική και τα «δράματα» στην Ουάσινγκτον εκνευριστικά, ωστόσο, στο τέλος της μέρας, εκτός και αν υπάρξει κάποιος τίτλος που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις, η αγορά θα παραμείνει ανθεκτική, δήλωσε από την πλευρά της η αναλύτρια της Voya Financial, Karyn Cavanaugh.  

Νωρίτερα, ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες, που μειώθηκαν κατά 0,2% τον Απρίλιο, ο δείκτης ISM του κlάδου υπηρεσιών μειώθηκε κατά 0,6 μονάδες τον Μάιο και ο δείκτης PMI υπηρεσιών διαμορφώθηκε τον Μάιο στις 53,6 μονάδες από 53,1 τον Απρίλιο, ενώ η αρχική εκτίμηση έφερνε τον δείκτη στις 54 μονάδες.

Πίεση για τη μετοχή της Apple, μετά την υποβάθμισή της από την Pacific Crest, πτώση 5% για τη Mallinckrodt μετά την πρόβλεψη της Cigtron Research για περαιτέρω πτώση στη φαρμακευτική εταιρεία, ενώ «βουτιά» που ξεπέρασε το 20% έκανε η μετοχή της Cogint μετά από σημείωμα που υποστηρίζει πως οι insiders της εταιρείας βρίσκονται υπό έρευνα. Αντιθέτως, η μετοχή της DexCom κατέγραψε κέρδη έως 6,3% μετά τη δήλωση του CEO της Apple, Tim Cook, ότι το Apple Watch θα μπορεί να συνδέεται καλύτερα με συσκευές όπως αυτές που παρακολουθούν τη γλυκόζη.

Η τιμή του χρυσού διαμορφώθηκε 0,14% υψηλότερα στα 1.282 δολάρια η ουγγιά, ενώ η τιμή του αμερικανικού αργού κατέγραψε απώλειες 0,61% στα 47,37 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v