Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tρίτο συνεχόμενο ρεκόρ για τον Nasdaq

Μικτά πρόσημα στη Wall Street με τους επενδυτές να εστιάζουν κυρίως στα σποτελέσματα των εισηγμένων. Κέρδη κατέγραψε το πετρέλαιο. Υποχώρησε το δολάριο έναντι του ευρώ.

Tρίτο συνεχόμενο ρεκόρ για τον Nasdaq

Μάχη προσήμου έδωσαν σήμερα οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου τερματίζοντας τις συναλλαγές κοντά στα χθεσινά ρεκόρ, με οριακές μεταβολές και μικτά πρόσημα.

Ο Dow Jones κατέγραψε πτώση 0,13% και ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 21.611 μονάδες, ενώ ο S&P κατέγραψε οριακές απώλειες 0,02%, στις 2.473 μονάδες. Κέρδη 0,08% για τον Nasdaq, που κατέγραψε νέο ρεκόρ στις 6.390 μονάδες.

Ο τεχνολογικός δείκτης πέτυχε σήμερα κέρδη για 10η συνεχόμενη συνεδρίαση, γεγονός που είχε να συμβεί από το Φεβρουάριο του 2015.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώθηκε κυρίως στα ανάμικτα νέα από το μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων - με την Home Depot «βαρίδι» για τον Dow Jones – τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ και τις δηλώσεις Draghi, ενώ οι πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ συνέχισαν να επιβαρύνουν το επενδυτικό αίσθημα.

Η ΕΚΤ άφησε αμετάβλητα τα επιτόκια και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ωστόσο ο Draghi προετοίμασε τις αγορές για ανακοινώσεις τον Σεπτέμβριο.

Από το Dow 30 κέρδη κατέγραψαν, μεταξύ άλλων, οι μετοχές των United Health, Verizon, 3M, Chevron. Aντίθετα πτώση σημείωσαν, πέρα από τη Home Depot, οι General Electric, American Express, Cisco.

Στις ειδήσεις από το μακροοικονομικό μέτωπο, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτημα για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που έληξε στις 15 Ιουλίου υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαΐου.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διολίσθησαν κατά 15.000 στις 233.000. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθούν στις 245.000.

Εν τω μεταξύ το δολάριο υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο περίπου ετών έναντι του ευρώ, μετά τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι για το «tapering».

Το ευρωπαϊκό νόμισμα σκαρφάλωσε ως και τα 1,1632 δολάρια/ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 1,02%. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Αύγουστο του 2015.

Η τιμή του πετρελαίου σημείωσε πτώση 0,7%, στα 46,7 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ ο χρυσός κατέγραψε οριακά κέρδη κλείνοντας στα 1.250 δολάρια ανά ουγκιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v