Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τριπλό ρεκόρ πέτυχε η Wall Street

Κέρδη και νέα ιστορικά υψηλά κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street. Στο προσκήνιο τα αποτελέσματα των εισηγμένων. Πιέσες στη μετοχή της IBM. Ανοδικά κινήθηκε το πετρέλαιο. Ενισχύθηκε το δολάριο έναντι του ευρώ.

Τριπλό ρεκόρ πέτυχε η Wall Street

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν στην αμερικανική αγορά καθώς τα ισχυρά μεγέθη της Morgan Stanley «τροφοδότησαν» με αισιοδοξία τους επενδυτές για την πορεία των αποτελεσμάτων των εισηγμένων.

Οι τρεις βασικοί δείκτες έκλεισαν σε νέα ιστορικά υψηλά. Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 21.640 μονάδες με κέρδη 0,31%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,64%, στις 6.385 μονάδες. Κέρδη 0,54% για τον S&P, που έκλεισε στις 2.473 μονάδες.

Οι επενδυτές αναζητούν στα κέρδη και τις εταιρικές ειδήσεις τα σημάδια που να δικαιολογούν τα αλλεπάλληλα ρεκόρ της Wall Street, εξηγούν αναλυτές της αγοράς, συμπληρώνοντας πως τα μέχρι τώρα αποτελέσματα-σε γενικές γραμμές- είναι πολύ ικανοποιητικά.

Η Morgan Stanley ανακοίνωσε σήμερα κέρδη ανά μετοχή στα 87 cents το δεύτερο τρίμηνο, έναντι 76 cents που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές του Thomson Reuters, αλλά και 75 cents που εμφάνισε πέρυσι. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στο τρίμηνο σε 9,50 δισ., έναντι προβλέψεων για 9,09 δισ. δολάρια και περσινών εσόδων $8,9 δισ.

Η μετοχή του αμερικανικού κολοσσού κατέγραψε κέρδη υψηλότερα του 3%.

Από τις εταιρίες του Dow 30 κέρδη πέτυχαν μεταξύ άλλων οι Βoeing, Cisco, Visa, Disney. Aντίθετα απώλειες σημείωσαν Verizon, Wal-Mart, Goldman Sachs.

Πτώση της τάξεως του 4% για την IBM καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες δεν ικανοποίησαν την αγορά.

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 8,3% τον Ιούνιο. Ο συνολικός αριθμός διαμορφώθηκε στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,22 εκατ. κατοικιών. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα αυξηθούν στο 1,16 εκατ.

Εν τω μεταξύ, οι οικοδομικές άδειες που εκδόθηκαν (για έναρξη τους επόμενους μήνες) ενισχύθηκαν 7,4%, στο 1,254 εκατ.

Με οριακά κέρδη έκλεισε ο χρυσός, επεκτείνοντας το ανοδικό σερί για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση.

Το πολύτιμο μέταλλο βρήκε στήριξη από την αδύναμη ανάκαμψη του δολαρίου ύστερα από τη χθεσινή βουτιά σε χαμηλά 10 μηνών. Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου έκλεισε με άνοδο 0,09% στα 1.242 δολάρια ανά ουγκιά.

Το αργό πετρέλαιο έκλεισε με άλμα πάνω από 1%. Συγκεκριμένα, η τιμή του συμβολαίου της αμερικάνικης ποικιλίας του αργού ενισχύθηκε 1,6% στα 47,12 δολάρια το βαρέλι.To επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων έξι εβδομάδων με βάση τα στοιχεία της FactSet.

Σε ό,τι αφορά τις ισοτιμίες το ευρώ κινήθηκε 0,3% χαμηλότερα έναντι του δολαρίου, με την σχέση ανταλλαγής στα 1,1517 δολάρια από 1,1555 την προηγούμενη μέρα. Το ευρωπαϊκό νόμισμα έχει ενισχυθεί περίπου 10% υψηλότερα έναντι του δολαρίου από την αρχή του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v