Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street μαζί με το δολάριο

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές καθώς συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων. Πάνω από τα $46 το αργό. Κέρδη για τον χρυσό. Σε χαμηλό 10 μηνών το δολάριο. Ράλι 10% για την Netflix.

Υποχωρεί η Wall Street μαζί με το δολάριο

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι επικεντρωμένο στα εταιρικά αποτελέσματα. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,32% στις 21.563 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,23% χαμηλότερα στις 2.453 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,22% στις 6.299 μονάδες. 

Από το εταιρικό μέτωπο, η Goldman Sachs ανακοίνωσε μια απροσδόκητη άνοδο στα κέρδη της κατά το δεύτερο τρίμηνο, παρά τις δύσκολες συνθήκες στις βασικές επιχειρήσεις trading.

Η αμερικανική τράπεζα εμφάνισε κέρδη 3,95 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι μέσης πρόβλεψης των αναλυτών στα 3,39 δολάρια και κερδών 3,72 δολαρίων το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Τα έσοδα υποχώρησαν σε 7,89 δισ. δολάρια από 7,93 δισ. πέρυσι, ενώ ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών για 7,52 δισ.

H μετοχή της Goldman Sachs καταγράφει απώλειες 1%. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών εισαγωγών υποχώρησε κατά 0,2% τον περασμένο μήνα. Η πτώση ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters.
Τον Μάιο ο δείκτης είχε καταγράψει πτώση 0,3%.

Οι τιμές εισαγωγών έχουν κινηθεί πτωτικά τους τρεις από τους τέσσερις τελευταίους μήνες. Σημειώνεται ότι η επιβράδυνση στις τιμές εισαγωγών ακολουθεί παρόμοιες πτωτικές κινήσεις σε άλλες μετρήσεις του πληθωρισμού.

Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός στις τιμές εισαγωγών υποχώρησε στο 1,5% από 4,7% στις αρχές του 2017, επίπεδο που ήταν το υψηλότερο των τελευταίων πέντε ετών.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,74% στα 46,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,53% υψηλότερα στα 1.240 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,156 δολάριο/ευρώ, επίπεδο που είναι το χαμηλότερο των τελευταίων 10 μηνών. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται τέσσερις μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,277%.

Στο ταμπλό, άλμα 10% πραγματοποιεί η μετοχή της Netflix, σκαρφαλώνοντας στο επίπεδο ρεκόρ των 177 δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v