Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tρίτη ημέρα απωλειών για τη Wall με το βλέμμα στην Κορέα

Νέα πτώση σημειώνουν οι δείκτες εν μέσω ανησυχιών για την συνεχιζόμενη ένταση ανάμεσα στη Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ. Ενισχύεται ο χρυσός. Άνοδος πάνω από τα $50 για το αργό.

Tρίτη ημέρα απωλειών για τη Wall με το βλέμμα στην Κορέα

Σε αρνητικό έδαφος συνεχίζουν οι αμερικάνικες μετοχές την Πέμπτη, καθώς δεν έχει υποχωρήσει η ένταση ανάμεσα στην Βόρεια Κορέα και τις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,6% στις 21.915 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,58% χαμηλότερα στις 6.250 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 1,01% στις 2.444 μονάδες.

 Ο δείκτης «φόβου» VIX, ο οποίος καταγράφει την μεταβλητότητα στην αγορά, πραγματοποιεί άλμα 33% στις 14,8 μονάδες. 

«Οι traders θα έρπεπε να έχουν ατσάλινα νεύρα για να αρχίσουν να αγοράζουν τώρα μετοχές, δεδομένης της κόντρας ανάμεσα στις ΗΠΑ και στη Βόρεια Κορέα» αναφέρει σε σημείωμα προς τους πελάτες ο David Madden, αναλυτής στην CMC Markets.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού διολίσθησε 0,1% τον περασμένο μήνα, αντιστρέφοντας την άνοδο 0,1% που σημείωσε τον Ιούνιο. Η πτώση του Ιουλίου ήταν η πρώτη που καταγράφηκε από τον Αύγουστο του 2016.

Οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 3.000 στις 244.000 την εβδομάδα που έληξε στις 5 Αυγούστου. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο αριθμός των αιτήσεων θα υποχωρήσεις στις 240.000

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,1% στα 50,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,87% υψηλότερα στα 1.290 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1742 δολάρια/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου ομολόγου υποχωρεί στο 2,22% από 2,24% προηγουμένως.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Macy's καταγράφει απώλειες 3,4%, καθώς οι πωλήσεις υποχώρησαν για δέκατο διαδοχικό τρίμηνο.

Βουτιά 15% σημειώνει η μετοχή της Blue Apron, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν χειρότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v