Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τον Nasdaq να γυρίζει σε αρνητικό έδαφος μετά το 63ο ρεκόρ. Υποχωρεί το αργό. Ράλι 4% για τους New York Times.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Με μεικτά πρόσημα  κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με τον Nasdaq να γυρίζει στο «κόκκινο» μετά την άνοδο του σε νέα υψηλά στο ξεκίνημα της συνεδρίασης. 

 

Ο Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,2% στις 23.423 μονάδες, σκαρφαλώνοντας σε νέο υψηλό. Ο Nasdaq διολισθαίνει 0,1% στις 6.710 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,2% στις 2.579 μονάδες. 

Η Fed διατήρησε τα επιτόκια στο 1 με 1,25% την Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις της αγοράς και των αναλυτών.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, η Fed χαρακτηρίζει ισχυρή την αμερικάνικη οικονομία, στέλνοντας σήμα ότι παραμένει έτοιμη να αυξήσει το κόστος δανεισμού τον επόμενο μήνα.Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως «η αγορά εργασίας συνεχίζει να ενισχύεται και ότι η οικονομική δραστηριότητα αυξάνεται με σταθερό ρυθμό παρά τις διαταραχές από τους τυφώνες» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

H Fed επανέλαβε ότι αν και ο πληθωρισμός μπορεί να «παραμείνει κάτω από το 2% βραχυπρόθεσμα», αναμένεται να σταθεροποιηθεί κοντά στο στόχο του 2% μεσοπρόθεσμα.

Από τα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι αμερικανικές εταιρείες πρόσθεσαν 235.000 νέους εργαζομένους από τον Σεπτέμβριο ως τον Οκτώβριο.

Το νούμερο είναι υψηλότερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για άνοδο κατά 200.000.

Τον προηγούμενο μήνα, είχαν δημιουργηθεί μόλις 110.000 θέσεις εργασίας, εξαιτίας των επιπτώσεων από το χτύπημα του τυφώνα Χάρβεϊ.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου υποχωρεί 0,4% στα 54,15 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,32% στα 1.274 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1611 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 2,39%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v