Μικρή πτώση στη Wall Street- Νέα «βουτιά» για τη GE

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε το αμερικανικό χρηματιστήριο. «Βουτιά» 5,5% για τη μετοχή της General Electric. Στο επίκεντρο η φορολογική μεταρρύθμιση. Σε χαμηλό τριών εβδομάδων το δολάριο. Πιέσεις στο πετρέλαιο.

Μικρή πτώση στη Wall Street- Νέα «βουτιά» για τη GE

Πτώση κατέγραψε η Wall Street με τους επενδυτές να προβληματίζονται με την φορολογική μεταρρύθμιση και τα οικονομικά στοιχεία της Κίνας.

«Αν η κυβέρνηση καταφέρει να προχωρήσει τη φορολογική μεταρρύθμιση φέτος, τότε θα είναι δυνατή μια ανοδική κίνηση- έκπληξη στην αγορά», εκτίμησε ο αναλυτής της Glenmede, Jason Pride. «Ωστόσο ο πήχης των προσδοκιών έχει χαμηλώσει», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, αρνητικός ήταν ο αντίχτυπος και από τα κατώτερα των αναμενόμενων στοιχεία λιανικών πωλήσεων και βιομηχανικής παραγωγής της Κίνας.

«H Κίνα παίζει σημαντικό ρόλο συγχρονισμού της παγκόσμιας ανάπτυξης. Αν υπάρξει επιβράδυνση στην κινεζική οικονομία τότε θα μεταδοθεί και στις υπόλοιπες αγορές», προειδοποίησε ο Art Hogan της Wunderlich Securities.

Στο εταιρικό μέτωπο, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα γ’ τριμήνου ανακοίνωσε η Home Depot. Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 2,17 δισ. δολάρια ή 1,84 δολ. ανά μετοχή έναντι 1,97 δισ. ή 1,60 δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Οι αναλυτές ανέμεναν μικρότερη αύξηση στα καθαρά κέρδη στο 1,82 δολ. Παράλληλα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 8,1% στα 25,03 δις. δολάρια.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε σήμερα η 12ήμερη περιοδεία Τραμπ στην Ασία. Σύμφωνα με συμβούλους, ο πρόεδρος Τραμπ έδειξε ότι οι ΗΠΑ είναι ανοιχτές στο εμπόριο με άλλα κράτη υπό την προϋπόθεση ότι οι συμφωνίες θα είναι δίκαιες και αμοιβαίου συμφέροντος.

Παράλληλα, ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στην τιμή του πετρελαίου καθώς ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) μείωσε τις προβλέψεις για την ανάπτυξη της ζήτησης τόσο για φέτος όσο και του χρόνου. Ο μαύρος χρυσός υποχώρησε 1,9% στα 55,70 δολάρια ανά βαρέλι.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,13% στις 23.409 μονάδες, ο S&P κατέγραψε πτώση μόλις 0,09% στις 2.582 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,29% στις 6.737 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Coca Cola (+1,6%) και United Technologies (+1,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των General Electric (-5,5%) και DowDuPont (-2,3%).

Σημειώνεται ότι η μετοχή της General Electric έχει καταγράψει διήμερη πτώση άνω του 13% μετά την ανακοίνωση σχεδίου αναδιάρθρωσης και τη μείωση του μερίσματος κατά 50%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε σε χαμηλό τριών εβδομάδων έναντι του ευρώ και συγκεκριμένα κατά 1,1% στο 1,1791 δολ. από 1,1669 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,3% στα 1.282 δολ./oz.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «έχασε» δύο μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,38%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v