Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Ηπιες μεταβολές σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Ανοδικά κινείται το αμερικανικό νόμισμα. Οριακά κέρδη για το αργό.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Οριακές κινήσεις σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, με τους επενδυτές να κρατούν επιφυλακτική στάση μετά το ράλι με το οποίο ξεκίνησε η χρονιά.

O Dow Jones υποχωρεί 0,12% στις 25.268 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,06% υψηλότερα στις 7.142 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,08% στις 2.741 μονάδες. 

Οι τρεις δείκτες έκλεισαν την Παρασκευή σε επίπεδα ρεκόρ. O S&P 500 και ο Nasdaq κατέγραψαν το τέταρτο διαδοχικό ρεκόρ, ενώ ο Dow Jones σημείωσε άλμα 220 μονάδων, επιτυγχάνοντας το τρίτο διαδοχικό ανοδικό κλείσιμο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1975 δολαρίου/ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,2% στα 61,57 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,2% στα 1.319 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,462%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Nvidia σημειώνει άνοδο 2,4%. Η εταιρεία παραγωγής ημιαγωγών ανακοίνωσε συνεργασία με την Uber. 

Boυτιά 25,77% καταγράφει η μετοχή της GoPro, μετά την ανακοίνωση προβλέψεων για τις πωλήσεις τέταρτου τριμήνου που ήταν χαμηλότερες από τις προβλέψεις.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v