Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nvidia: Συνεργασία με Uber, VW, Baidu για την αυτόνομη οδήγηση

Η Uber θα χρησιμοποιήσει τα τσιπ της Nvidia για το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης στον στόλο των οχημάτων αυτόνομης οδήγησης. Ήδη έχουν γίνει δοκιμές στο Πίτσμπουργκ, στο Φοίνιξ και στην Αριζόνα.

Nvidia: Συνεργασία με Uber, VW, Baidu για την αυτόνομη οδήγηση

Η Nvidia συνεργάζεται με την Uber, τη Volkswagen και την Baidu της Κίνας για τη δημιουργία αυτοκινήτων που κινούνται χωρίς οδηγό, καθώς η εταιρεία φαίνεται να επεκτείνει την παρουσία της στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης.

Η Uber θα χρησιμοποιήσει τα τσιπ της Nvidia για το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI) στον στόλο των οχημάτων αυτόνομης οδήγησης, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τις επιχειρήσεις, στο Consumer Electronics Show, στο Λας Βέγκας την Κυριακή. Η Nvidia κάνει τα τσιπ γραφικών, που αποτελούν τα βασικά συστατικά της εγκατάστασης αυτόνομων αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με το CNBC, η Uber άρχισε να δουλεύει πάνω στην τεχνολογία της αυτο-οδήγησης το 2015 και από τότε έχει ξεκινήσει δοκιμές στο Πίτσμπουργκ, στο Φοίνιξ και στην Αριζόνα. Η εταιρεία λέει ότι τα μηχανοκίνητα αυτοκίνητά της έχουν ξεπεράσει τις 50.000 επιβατικές μετακινήσεις και έχουν καταγράψει πάνω από 2 εκατομμύρια μίλια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v