Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall με τον Dow κάτω από τις 25.000 μονάδες

Στο κόκκινο οι δείκτες στη Wall Street με τον Dow Jones να διαγράφει κέρδη 300 μονάδων. Ενισχύεται το δολάριο. Υποχωρεί το αργό. Στο 2,93% το αμερικανικό 10ετές.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall με τον Dow κάτω από τις 25.000 μονάδες

Σε αρνητικό έδαφος γυρίζουν την τελευταία ώρα της συνεδρίασης οι αμερικάνικες μετοχές, καθώς η αρχική ώθηση από τα πρακτικά της Fed έδωσε τη θέση της σε ανησυχίες για άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων. 

O Dow Jones κινείται 0,01% χαμηλότερα στις 24.963 μονάδες, ο Nasdsaq ενισχύεται 0,4% στις 7.265 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,19% στις 2.721 μονάδες. 

Την Τρίτη ο Dow Jones και ο S&P 500 έκλεισαν 1% και 0,6% χαμηλότερα, βάζοντας τέλος σε ένα ανοδικό σερί έξι συνεδριάσεων. Ο βιομηχανικός δείκτης επιβαρύνθηκε από τη βουτιά 10% της Walmart.

Τα πρακτικά έδειξαν πως οι αξιωματούχοι της Fed ήταν πιο θετικοί για τις προοπτικές της οικονομίας στην συνεδρίαση του Ιανουαρίου, ενώ παράλληλα είναι ενισχύεται η εμπιστοσύνη τους στην δυνατότητα επίτευξης του στόχου για τον πληθωρισμό.

Ο δείκτης «φόβου» VIX, ο οποίος καταγράφει την μεταβλητότητα στις αμερικάνικες μετοχές υποχωρεί 10,3%, στις 18,4 μονάδες.

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι μεταπωλήσεις κατοικιών σημείωσαν αναπάντεχη πτώση για δεύτερο διαδοχικό μήνα τον Ιανουάριο, εν μέσω πιέσεων από την έλλειψη διαθέσιμων κατοικιών που πιέζει τις τιμές υψηλότερα.

Με βάση τα στοιχεία που καταρτίζει η ένωση κτηματομεσιτών NΑR, οι μεταπωλήσεις κατοικιών διολίσθησαν κατά 3,2% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 5,57 εκατ. μονάδων.

Σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2016, οι μεταπωλήσεις κινήθηκαν 4,8% χαμηλότερα. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ετήσια πτώση από τον Αύγουστο του 2014.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,7% στα 61,33 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,06% υψηλότερα, στα 1.332 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,2327 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται πέντε μονάδες βάσης υψηλότερα μετά την Fed, στο 2,93%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Walmart προσπαθεί να ανακάμψει μετά τη χθεσινή βουτιά, σημειώνοντας άνοδο 0,7%. 

Η μετοχή της Amazon έπιασε για πρώτη φορά το φράγμα των 1.500 δολαρίων, μετά από άνοδο 2%. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v