Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Fed βλέπει να ανεβάζει ταχύτητα η ανάπτυξη

Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Τζάνετ Γέλεν στέλνουν σήμα για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων.

H Fed βλέπει να ανεβάζει ταχύτητα η ανάπτυξη

Η επιτροπή καθορισμού των επιτοκίων της Fed ήταν πιο θετική για τις προοπτικές της οικονομίας στην συνεδρίαση του Ιανουαρίου, ενώ έδειξε να έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην δυνατότητα επίτευξης του στόχου για τον πληθωρισμό, σύμφωνα με τα πρακτικά που δημοσιεύτηκαν σήμερα.

«Οι αξιωματούχοι της Fed εκτίμησαν πω ο ρυθμός της οικονομικής ανάπτυξης το 2018 θα ξεπεράσει τις προβλέψεις τους για τον διατηρήσιμο μακροπρόθεσμο ρυθμό και ότι οι συνθήκες στην αγορά εργασίας θα ενισχυθούν περαιτέρω» σημειώνεται στα πρακτικά.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ορισμένοι αξιωματούχοι επισήμαναν πως έχουν ανεβάσει υψηλότερα τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη βραχυπρόθεσμα σε σχέση με αυτές που έκαναν στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου.

Η πλειοψηφία των μελών της επιτροπής παρατήρησε πως το πιο ισχυρό outlook αυξάνει την πιθανότητα περαιτέρω σταδιακών αυξήσεων των επιτοκίων.

Τα πρακτικά δείχνουν επίσης πως η Fed αύξησε τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό, λέγοντας πως ο δομικός δείκτης προσωπικής κατανάλωσης θα ενισχυθεί σημαντικά υψηλότερα φέτος από το 1,5% στο οποίο βρέθηκε το Δεκέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v