Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall με τους δασμούς ξανά στο επίκεντρο

Επιστρέφουν οι ανησυχίες για εμπορικό πόλεμο στην αμερικανική αγορά, με τους δείκτες να διαγράφουν τα κέρδη. Υποχωρεί το δολάριο. Στο 2,89% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Άλμα 1% για τον χρυσό.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall με τους δασμούς ξανά στο επίκεντρο

Σε αρνητικό έδαφος γυρίζουν οι αμερικανικές μετοχές, καθώς οι ανησυχίες για το σχέδιο επιβολής δασμών από τις ΗΠΑ επισκιάζουν το θετικό κλίμα από την είδηση ότι η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη για συνομιλίες με τις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,55% χαμηλότερα στις 24.742 μονάδες. Ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,08% στις 7.325 μονάδες, διαγράφοντας κέρδη 1,5%. Ο S&P 500 διολισθαίνει 0,23% στις 2.715 μονάδες. 

Δημοσίευμα του Bloomberg, ανέφερε πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει εκμυστηρευτεί σε συνεργάτες του ότι ο επικεφαλής του Οικονομικού Συμβουλίου, Γκάρι Κον, θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο αν επιβληθούν δασμοί στο χάλυβα και στο αλουμίνιο.

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο σήμερα και στις δηλώσεις αξιωματούχων της Fed, καθώς αναζητούν ενδείξεις για τον ρυθμό σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής. 

Ο αξιωματούχος της Fed Ρόμπερτ Κάπλαν υποστήριξε ότι τάσσεται υπέρ τριών αυξήσεων επιτοκίων φέτος.

«Είναι τρεις για φέτος. Πιστεύω ότι δεν πρέπει να καθυστερήσουμε να ξεκινήσουμε», ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή «Squawk Box».

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε πως οι εργοστασιακές παραγγελίες κινήθηκαν 1,4% χαμηλότερα τον πρώτο μήνα του έτους, μετά από άνοδο 1,8% τον Δεκέμβριο.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι εργοστασιακές παραγγελίες θα διολισθήσουν κατά 1,3%.

Η πτώση του Ιανουαρίου έβαλε τέλος σε ένα σερί πέντε διαδοχικών μηνιαίων αυξήσεων.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,5% υψηλότερα στα 62,89 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 1,03% στα 1.333 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,2393 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο επίπεδο του 2,88%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v