Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Βόρεια Κορέα έτοιμη για συνομιλίες με ΗΠΑ

Ξεκαθάρισε την προθυμία της για αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, ενώ θα αναστείλει τις πυρηνικές δοκιμές όσο διαρκούν οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ. Η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ.

Η Βόρεια Κορέα έτοιμη για συνομιλίες με ΗΠΑ

Η Βόρεια Κορέα είναι διατεθειμένη να διεξάγει συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την αποπυρηνικοποίηση και θα αναστείλει τις πυρηνικές δοκιμές όσο διαρκούν οι συνομιλίες, είπε η Νότια Κορέα την Τρίτη, μετά την επιστροφή της αποστολής της από τη Βόρεια Κορέα, όπου συναντήθηκε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Η Βόρεια Κορέα ξεκαθάρισε την προθυμία της για αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου καθώς και το γεγονός ότι δεν υπάρχει λόγος να έχει πυρηνικό πρόγραμμα, εάν επιλυθούν οι στρατιωτικές απειλές εναντίον της και το καθεστώς της είναι ασφαλές», είπε ο επικεφαλής της αποστολής Chung Eui-yong, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, σύμφωνα με το Reuters.

H Βόρεια και η Νότια Κορέα, που απολαμβάνουν μια απότομη ηρεμία στις σχέσεις τους από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νότια, τον περασμένο μήνα, θα έχουν την πρώτη Σύνοδο Κορυφής των τελευταίων δέκα ετών στο συνοριακό χωριό Panmunjom, τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αποστολής. 

Η απάντηση του Ντόναλντ Τραμπ

Σε μήνυμα του στο twitter ο Αμερικανός Πρόεδρος αναφέρει: «Πιθανή πρόοδος γίνεται στις συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα. Για πρώτη φορά σε πολλά χρόνια, μια σοβαρή προσπάθεια γίνεται από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Ο Κόσμος παρακολουθεί και περιμένει! Μπορεί να διαψευστούν οι ελπίδες, αλλά οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να προχωρήσουν σε οποιαδήποτε κατεύθυνση!»

Σχολιάζοντας νωρίτερα  την αποστολή της Νότιας Κορέας στη Βόρεια και τη συνάντηση της με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, έγραψε ότι «θα δούμε τι θα γίνει».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v