Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι γεωπολιτικές εντάσεις πίεσαν τη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισαν οι δείκτες εν μέσω ανησυχιών των επενδυτών για τις εξελίξεις στη Συρία. Ανοδος για Facebook μετά την κατάθεση Ζούκερμπεργκ. Μεγάλη άνοδος για πετρέλαιο στα 66,7 δολάρια. Πτωτικά το δολάριο.

Οι γεωπολιτικές εντάσεις πίεσαν τη Wall Street

Απώλειες κατέγραψαν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, με τους επενδυτές να ανησυχούν για την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Συρία και την επιδείνωση των σχέσεων των ΗΠΑ με τη Ρωσία.

Ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες 218 μονάδων ή 0,9% στις 24.189 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,55% στις 2.642 μονάδες, ενώ ο Νasdaq υποχώρησε 0,36% στις 7.069 μονάδες. 

Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε μέσω Twitter ότι οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν στη Συρία παρά τις ρωσικές απειλές. «Η Ρωσία υποστηρίζει ότι θα καταρρίψει όλους τους πυραύλους που θα πυροδοτηθούν στη Συρία. Ετοιμάσου Ρωσία, γιατί θα έρθουν, ωραίοι και νέοι και "έξυπνοι". Δεν θα έπρεπε να είσαι εταίρος με ένα ζώο που σκοτώνει με χημικά και το απολαμβάνει» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στο ραντάρ των επενδυτών βρίσκεται και η πορεία της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, καθώς και η εμπορική κόντρα των ΗΠΑ με την Κίνα.

Εν τω μεταξύ, η Fed δημοσίευσε τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης, στα οποία διαφαίνεται η αισιοδοξία για την ενίσχυση της οικονομίας, αλλά και ο προβληματισμός για τις εμπορικές πολιτικές της κυβέρνησης Τραμπ. 

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρέθηκε και η κατάθεση του επικεφαλής του Facebook για δεύτερη μέρα στο αμερικανικό Κογκρέσο, με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ να παραδέχεται ότι και τα δικά του προσωπικά δεδομένα υπεκλάπησαν. Η μετοχή του Facebook ενισχύθηκε σήμερα έχοντας δεχτεί ισχυρό πλήγμα τις προηγούμενες ημέρες εν μέσω του σκανδάλου με τις κλοπές προσωπικών δεδομένων. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διολίσθησε 0,1% τον περασμένο μήνα, καταγράφοντας την πρώτη και μεγαλύτερη πτώση από τον Μάιο του 2017. Η μέτρηση ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών. Τον Φεβρουάριο είχε ενισχυθεί 0,2%. Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε τον Μάρτιο στο 2,4%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύθηκε 1,8% στα 66,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινήθηκε 0,7% υψηλότερα στα 1.354 δολάρια ανά ουγγιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,237 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχώρησε τρεις μονάδες βάσης, στο 2,77%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v