Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με ενεργειακή ώθηση

Ανοδο σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τον Dow να οδεύει για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση. Ξεπέρασε το 3% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Άλμα 2% για το αργό.

Ανοδος στη Wall Street με ενεργειακή ώθηση

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, καθώς η ανακοίνωση του Τραμπ ότι οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν οδήγησε υψηλότερα τις τιμές του αργού και τις ενεργειακές μετοχές.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,4% στις 24.454 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,25% υψηλότερα στις 7.284 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,38% στις 2.682 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού, βασική μέτρηση για τον βιομηχανικό πληθωρισμό που συχνά θεωρείται ως ένδειξη για την πίεση στις τιμές καταναλωτή, ενισχύθηκε 2,6% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο.

Η μέτρηση ήταν χαμηλότερη από τις προσδοκίες των αναλυτών, που έκαναν λόγο για αύξηση 2,8%, ενώ κινήθηκε πτωτικά από το 3% του Μαρτίου.

Σε μηνιαία βάση, ενισχύθηκε 0,1%, σημειώνοντας υποχώρηση από το 0,3% του Μαρτίου, ενώ ήταν και πάλι χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο πραγματοποιεί άλμα 2,4% στα 70,74 δολάρια το βαρέλι. Άνοδο 0,03% σημειώνει ο χρυσός, στα 1.314 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου επέστρεψε πάνω από το επίπεδο του 3%, στο 3,006%.

Στο ταμπλό, άνοδο 10,5% σημειώνει η μετοχή της Groupon, μετά την ανακοίνωση κερδών και εσόδων που υποχώρησαν λιγότερο από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Άλμα 19,5% πραγματοποιεί η μετοχή της TripAdvisor, μετά την ανακοίνωση κερδών, που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v