Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικρή πτώση στην Wall Street εν μέσω τεχνολογικών πιέσεων

Οριακές απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικάνικη αγορά, με την εμπορική κόντρα ΗΠΑ-Κίνας στο επίκεντρο. Άνοδος για το δολάριο. Υποχωρεί 1,5% η Alphabet.

Μικρή πτώση στην Wall Street εν μέσω τεχνολογικών πιέσεων

Οριακή πτώση σημειώνουν οι αμερικάνικες μετοχές, με τον τεχνολογικό τομέα να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για την εμπορική διαμάχη Κίνας-ΗΠΑ και την άνοδο των αποδόσεων στα αμερικανικά ομόλογα.

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,09% στις 24.695 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,33% στις 7.360 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,16% στις 2.715 μονάδες.

«Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι με τις αποδόσεις να είναι ακόμα πάνω από 3% και τις ανησυχίες για πιθανή κατάρρευση των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας, οι κίνδυνοι για τις μετοχές παραμένουν καθοδικοί» αναφέρει σε σημείωμα προς τους πελάτες ο Κωνσταντίνος Άνθης, επικεφαλής έρευνας στην ADS Securities.

Την Παρασκευή το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε ότι η Κίνα έχει προτείνει να μειώσει το εμπορικό πλεόνασμα της με τις ΗΠΑ κατά 200 δισ. δολάρια. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Λου Κανγκ έκανε τα σχόλια στην καθιερωμένη ημερήσια ενημέρωση, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές και συνεχίζονται.

Νωρίτερα, δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης, ήθελαν την κινεζική κυβέρνηση να προτείνει αγορά αμερικανικών προϊόντων αξίας 200 δισ. δολαρίων έτσι ώστε να μειωθεί το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με την Κίνα και να αποφευχθεί ο εμπορικός πόλεμος.

Ανέφεραν μάλιστα ότι η φερόμενη πρόταση έγινε χθες κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου εμπορικών διαπραγματεύσεων στην Ουάσιγκτον, στον οποίο συμμετείχε ο Κινέζος Αντιπρόεδρος Λιου Χε, κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Προέδρου Σι.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,13% στα 71,34 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,27% χαμηλότερα στα 1.285 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,772 δολάρια/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικάνικου 10ετούς τίτλου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 3,089%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Alphabet υποχωρεί 1,5%.

Βουτιά 7% σημειώνει η μετοχή της Nordstorm, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν πιο αδύναμα από αυτά που ανέμεναν οι αναλυτές.

Απώλειες 11% σημειώνει η μετοχή της Campbell Soup, μετά την μείωση των προβλέψεων για τα ετήσια αποτελέσματα και την ανακοίνωση ότι θα παραιτηθεί ο CEO της εταιρείας. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v