Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα και ομόλογα δίχασαν τη Wall Street

Με οριακές απώλειες έκλεισαν οι S&P και Nasdaq. Άνοδος μόλις μια μονάδας για τον Dow Jones. Πτώση στο 3,06% για το 10ετές ομόλογο. Επιμένει ανοδικά το δολάριο.

Κίνα και ομόλογα δίχασαν τη Wall Street

Με μικτά πρόσημα κινήθηκε η Wall Street καθώς η εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας προβληματίζει τους επενδυτές.

Συγκεκριμένα, οι χθεσινές δηλώσεις Τραμπ περί «κακομαθημένης Κίνας στο εμπόριο» περιορίζει τις προσδοκίες για αίσια έκβαση του δεύτερου κύκλου διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Πάντως, νωρίς το πρωί, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η Κίνα έχει ήδη κάνει ένα βήμα πίσω, προτείνοντας να μειώσει το εμπορικό της πλεόνασμα με τις ΗΠΑ κατά 200 δισ. δολάρια. Ωστόσο, αργότερα, κινέζος κυβερνητικός αξιωματούχος διέψευσε τα δημοσιεύματα. «Μπορώ να σας επιβεβαιώσω ότι αυτή η φήμη δεν ισχύει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αισθητά χαμηλότερα κινήθηκαν τα επιτόκια των αμερικανικών ομολόγων. Συγκεκριμένα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 3,06% και η απόδοση του 30ετούς σημείωσε πτώση τεσσάρων μονάδων βάσης στο 3,20%. Υπενθυμίζεται ότι χθες το 10ετές είχε πιάσει υψηλό επτά ετών στο 3,12% και το 30ετές υψηλό σχεδόν τριών ετών στο 3,25%.

Στο μεταξύ, καλά αποτελέσματα α’ τριμήνου ανακοίνωσε η Nordstrom καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 51 σεντς και τα έσοδα στα 3,47 δισ. δολάρια ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν προσαρμοσμένα κέρδη στα 43 σεντς και έσοδα στα 3,46 δισ.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με άνοδο μόλις μιας μονάδας στις 24.715, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,26% στις 2.712 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,38% στις 7.354 μονάδες.

Στην εβδομάδα οι Dow Jones, S&P υποχώρησαν 0,5% και ο Nasdaq 0,7%.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Boeing (+2,3%), Caterpillar (+1,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι Intel (-2%) και JP Morgan (-1,5%).

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε στα 71,49 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,2% στα 1.291 δολ./oz.

Στην εβδομάδα, το πετρέλαιο κέρδισε 0,8% ενώ ο χρυσός έχασε 2,2%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο παρέμεινε σε υψηλό πέντε μηνών έναντι του ευρώ, σημειώνοντας άνοδο στο 1,1770 από 1,1793 την προηγούμενη μέρα. Στην εβδομάδα το αμερικανικό νόμισμα κέρδισε 1,2% σε σχέση με το ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v