Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες, με το ράλι 9,5% της Tesla να δίνει ώθηση στον Nasdaq. Ήπιες κινήσεις για Brent και χρυσό. Οριακή άνοδος για το δολάριο. Στο 4,64% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι S&P 500 και Nasdaq την Τετάρτη, με την Tesla να πραγματοποιεί ράλι μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου. 

O Dow Jones διολισθαίνει 0,17% στις 38.472 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,61% υψηλότερα στις 15.798 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,2% στις 38.469 μονάδες.

Η μετοχή της Tesla πραγματοποιεί ράλι 9,5%. Η αμερικανική εταιρεία καθησύχασε τις ανησυχίες των επενδυτών καθώς προέβλεψε ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν τη φετινή χρονιά, ενώ επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της στην εξέλιξη και κατασκευή φθηνότερων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

H Visa σημειώνει άνοδο πάνω από 2% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Άλμα 3% καταγράφει η Boeing καθώς η ζημία το πρώτο τρίμηνο ήταν μικρότερη από ό,τι αναμενόταν. 

«Μια ισχυρή σεζόν εταιρικών αποτελεσμάτων πιθανότατα θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην αγορά», έγραψε η CIO της μονάδας διαχείρισης πλούτου της UBS, Σολίτα Μαρσέλι. «Συνεχίζουμε να αναμένουμε αύξηση των κερδών ανά μετοχή της τάξης του 7% με 9% για τον S&P 500, κατά τη διάρκεια του τριμήνου», πρόσθεσε. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας,  οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών ενισχύθηκαν κατά 2,6% μετά από άνοδο 0,7% τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 2,5%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Βrent υποχωρεί 0,5% στα 87,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει απώλειες 0,35% στις 2.333 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει συγκρατημένη άνοδο έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,069 δολ/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 3 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 4,64%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v