Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πεσμένα τα έσοδα της Tesla το πρώτο τρίμηνο

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων δήλωσε ότι τα έσοδα μειώθηκαν στα 21,3 δισ. δολάρια από 23,3 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι.

Πεσμένα τα έσοδα της Tesla το πρώτο τρίμηνο

Η Tesla ανέφερε μείωση 9% στα έσοδα του πρώτου τριμήνου και συνεχή μείωση των περιθωρίων κέρδους της εν μέσω της απότομης πτώσης των πωλήσεων οχημάτων.

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων δήλωσε ότι τα έσοδα μειώθηκαν στα 21,3 δισ. δολάρια από 23,3 δισ. δολάρια την ίδια περίοδο πέρυσι, κινούμενη κάτω τις προσδοκίες των αναλυτών για 22,3 δισ. δολάρια.

Το γεγονός σηματοδοτεί την πρώτη τριμηνιαία πτώση από έτος σε έτος από την αρχή του 2020. Οι μετοχές της Tesla, πάντως, ήταν 6% υψηλότερα στις συναλλαγές μετά τη συνεδρίαση της Wall Street.

Τα απογοητευτικά κέρδη έρχονται σε μια ταραχώδη περίοδο για τον διευθύνοντα σύμβουλο Έλον Μασκ. Οι μετοχές της Tesla είχαν υποχωρήσει περισσότερο από 40% από την αρχή του έτους.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Tesla είπε ότι είχε παραδώσει 386.810 ηλεκτρικά αυτοκίνητα μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, ένα πέμπτο χαμηλότερα από το προηγούμενο τρίμηνο και 8% χαμηλότερα από την ίδια περίοδο του 2023.

Συνέχισε να μειώνει τις τιμές για τα πιο δημοφιλή μοντέλα της καθώς συσσωρεύει απόθεμα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v