"Σωσίβιο" για την Wall η American Express

Αντιστράφηκε προς το τέλος της συνεδρίασης το αρνητικό κλίμα στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές φάνηκε να ξεπερνούν τα άσχημα νέα από τη Microsoft, προκρίνοντας τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της American Express.

Αντιστράφηκε προς το τέλος της συνεδρίασης το αρνητικό κλίμα στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές φάνηκε να «ξεπέρασαν» τα «άσχημα νέα» από την καταναλωτική εμπιστοσύνη και την Microsoft, προκρίνοντας τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα που ανακοίνωσε η American Express και άλλες εταιρείες.

Έτσι οι δείκτες Dow Jones και S&P 500 έκλεισαν σε υψηλότερο επίπεδο και ο δείκτης Nasdaq –που δέχθηκε τις μεγαλύτερες πιέσεις- περιόρισε σημαντικά τις απώλειές του.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 12.891,86 μονάδες με άνοδο 0,33%, ο δείκτης S&P 500 διαμορφώθηκε κατά 0,65% υψηλότερα στις 1.397,84 μονάδες, ενώ στο 0,25% περιορίστηκαν οι απώλειες του δείκτη Nasdaq (που νωρίτερα είχαν ξεπεράσει το 1%) στις 2.422,93 μονάδες.

Η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού του κόσμου, η Microsoft, ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα του αναμενόμενου, όμως οι επενδυτές απογοητεύτηκαν από την σημαντική υποχώρηση των πωλήσεων των Windows, που δημιούργησε ανησυχίες για το κατά πόσο οι πωλήσεις προσωπικών υπολογιστών μπορούν να «αντέξουν» σε μια επιβραδυνόμενη οικονομία.

Εν τω μεταξύ, αρνητικά επέδρασε και η ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, που έδειξε πτώση στο 62,6 τον Απρίλιο, από 69,5 τον Μάρτιο, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 26 ετών, αντανακλώντας τις επιπτώσεις από τις υψηλότερες τιμές των καυσίμων και τις χαμηλότερες τιμές των ακινήτων.

Το πετρέλαιο βρέθηκε μια "ανάσα" από τα 120 δολάρια, για να κλείσει τελικά με κέρδη 2,1% στα 118,52 δολάρια το βαρέλι, τόσο λόγω της απόφασης της ΒΡ να προχωρήσει σε κλείσιμο αγωγού στη Βόρεια Θάλασσα και την διακοπή της παραγωγής στη Νιγηρία λόγω εχθροπραξιών και απεργιακών κινητοποιήσεων, αλλά και λόγω "θερμού επεισοδίου" μεταξύ αμερικανικού εμπορικού πλοίου και ιρανικών πλοίων.

Ο όγκος των συναλλαγών στο NYSE πλησίασε τα 2,2 δισ. δολάρια, με την σχέση καθοδικών προς ανοδικές μετοχές να διαμορφώνεται στο 8 προς 7. Στον Nasdaq, 1,1 δισ. μετοχές άλλαξαν χέρια, με τις πτωτικές μετοχές να υπερισχύουν των ανοδικών.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ σημείωσε διαμορφώθηκε χαμηλότερα κατά 0,81% στα 14,71 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της , υποχώρησε κατά 1,79%, στα 45,22 δολάρια. Κατά 0,19% χαμηλότερα έκλεισετο δικαίωμα της Εθνικής, στα 10,43 δολάρια.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού ωστόσο, τα πολύ καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Ericsson, σε συνδυασμό με την ενίσχυση του τραπεζικού κλάδου, οδήγησαν σε υψηλότερο επίπεδο τις ευρωπαϊκές αγορές.

Ο δείκτης FTSE του Λονδίνου έκλεισε με κέρδη 0,67% στις 6.091,40 μονάδες, ο δείκτης DAX της Φρανκφούρτης ενισχύθηκε κατά 1,10% στις 6.896,58 μονάδες, ενώ ο δείκτης CAC του Παρισιού έκλεισε 0,99% υψηλότερα στις 4.978,21 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v